StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA: JUG CO - JADRAN SPLIT

GRUŽ OTVARA 13. KOLO Sudar 'ranjenika', Jugašima pobjeda osigurava prvo mjesto u skupini!

23. travnja 2019. - 15:28
Dva 'ranjenika' s Final foura regionalne lige iz Zagreba, Jug CO i splitski Jadran, otvaraju pretposljednje kolo u skupini 'B' europske Lige prvaka. Obojica su stradala od Mladosti na Savi krajem prošlog tjedna. Splićani u polufinalu, a u finalu Jugaši koji su sigurni sudionici završnog turnira najelitnijeg natjecanja. Ako budu bolji večeras od Jadrana osigurat će kolo prije kraja prvo mjesto u skupini. Splitski sastav je bez izgleda za prolaz dalje, u Hannover, na Final 8.

Zanimljivo, drugi put Jug CO i Jadran ove sezone igraju u Gružu za bodove u najjačem europskom klupskom natjecanju. Naime, Poljud još nije bio završen na samom početku sezone te je sastav sa Zvončaca u 2. kolu natjecanja u skupini bio domaćin Jugašima u njihovom domu. Uvjerljiv je tada bio Jug (13:6), međutim, sedam dana poslije momčad Ivana Asića je bila bliže pobjedi u igri za bodove u Regionalnoj ligi u kojoj je završilo bez pobjednika (9:9).

Gruž je imao loših dana na otvaranju sezone, ali ni sad ne blista. Vjeko Kobešćak, trener Jugaša, nije zadovoljan što je njegova momčad pokazala u zadnjim utakmicama. Poraz prije deset dana u Szolnoku od Szolnokija, prvi poraz u skupini 'B' europske Lige prvaka nakon devet pobjeda i dva remija, te sedam dana poslije poraz u finalu od Mladosti u Zagrebu za trofej pobjednika Regionalne lige u utakmici u kojoj su gubili sa čak sedam razlike.

- Ovakvi ne znam hoćemo li izboriti finale domaćeg prvenstva - podvukao je nakon poraza od Mladosti Kobešćak. Naime, Jugaši i Jadranaši su suparnici i u polufinalu doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Međutim, prvo bitka za tri boda u 13. kolu skupine 'B' europske Lige prvaka, koja počinje u Gružu u 20.30 sati (Arenasport).
Skupina 'B'
POREDAK
1. Jug CO 29 bodova, 
2. BPM Sport Management 26 bodova, 3. Olympiacos 24 boda, 4. Szolnoki 21 bod, 5. Jadran Split 12 bodova, 6. WASPO Hannover 9 bodova, 7. HAVK Mladost 8 bodova, 8. Spandau 04 7 bodova.

RASPORED 13. kolo
Utorak, 23. travnja, Dubrovnik
: Jug CO - Jadran Split, srijeda, 24. travnja, Szolnok: Szolnoki Dozsa - BPM Sport Management, Berlin: Spandau 04 - HAVK Mladost, Pirej: Olympiacos - WASPO Hannover.

20. travanj 2024 16:27