StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNI TURNIR REGIONALNE LIGE VATERPOLISTA, ZAGREB 2019.

JUG CO NA FINAL FOURU, VJEKO KOBEŠĆAK JUTRO UOČI POLUFINALA 'Koliko ja znam - neće igrati!'

19. travnja 2019. - 13:12
Konferencija za novinare na Savi jutro prije polufinalnih utakmica završnog turnira Regionalne lige. Prva između Jadran Carine Herceg Novi i Jug Croatia osiguranja počinje u 18.30 sati, a druga u 20.15 sati između HAVK Mladost i Jadran Split. Iz prostorije u kojoj su za isti stol sjeli pred novinare treneri sudionika Final foura, Ivan Asić (Jadran Split), Vlado Gojković (Jadran Carine Herceg Novi), Vjeko Kobešćak (Jug Croatia osiguranje) i Zoran Bajić (HAVK Mladost), pruža se pogled na bazen gdje će se odlučivati o trofeju, a u njemu je baš u tom trenutku počeo trening Jugaša. U bazenu i Sandro Sukno.

Dan prije, kad su Jugaši još bili u Gružu te se spremali za put u Zagreb na Final four Regionalne lige, Kobešćak je na konferenciji za novinare odgovarao na pitanja vezana za situaciju oko Sandra Sukna i njegovog povratka u bazen nakon operacije srca, koju je imao početkom prošle godine.

Napomenuo je tada kako Sandro normalno trenira s ostalima, te kako se situacija mijenja iz dana u dan i da neće špekulirati kad će zaigrati. Danas, nešto više od osam sati prije početka polufinala protiv hercegnovskog Jadran Carine Kobešćak je na pitanje: 'Sandro je tu, trenira. Hoće li igrati?' odgovorio: 'Koliko ja znam – neće!'

Hercegnovski Jadran Carine je imao velike izglede osvojiti Eurokup, ali u Nikšiću, gdje je nakon poraza s pogotkom razlike u Marseilleu dočekao uzvrat, nije uspio pobijediti. Završilo je 7:7. Gojković ne krije kako je njegova momčad u šoku zbog toga te kako su svi emotivno prazni. Koliko su se oporavili za Final four Regionalne lige, Gojković kaže kako odgovor na to pitanje dobiti tek na utakmici s Jugom.

- Godinama pripremam strategiju za Juga, ali nikako da uspijemo. Igrački je Jug najjači - između ostalog je rekao trener Jadran Carine. Dodao kako bi njegova momčad trebala biti bez greške za doći u priliku ostvariti uspjeh protiv hrvatskog prvaka i branitelja naslova u Regionalnoj ligi. 

- Ne razmišljam o finalu. Cijenim momčad Jadrana iz Herceg Novog te njihovog trenera - naglasio je Kobešćak.

Jugaši love četvrti uzastopni naslov pobjednika Regionalne lige, a peti ukupno. Ovo je jedanaesta sezona Regionalne lige, a deseti jubilarni Final four. Prve sezone, i samo te sezone, pobjednik je bio poznat nakon ligaškog dijela. Najbolji je bio Jug CO. Prvi Final four je odigran u Gružu 2010. godine, a tada je slavio hercegnovski Jadran. 
Final four 2019.
Zagreb, bazen na Savi, petak, 19. travnja, 18.30 sati: Jadran Carine Herceg Novi (2) - Jug Croatia osiguranje (3), 20.15 sati: HAVK Mladost (1) - Jadran Split (4).

Subota, 20. travnja, 17 sati: finale.

Sve utakmice izravno prenosi Arena sport.

17. travanj 2024 21:53