StoryEditorOCM
VaterpoloNAKON ISTEKA ČETVEROGODIŠNJE KAZNE

VRATIO SE NIKŠA DOBUD Nekadašnji najbolji centar svijeta povratak okrunio s dva pogotka u mreži Ferencvarosa!

13. travnja 2019. - 22:20
Vratio se Nikša Dobud, i taj svoj povratak okrunio je s dva pogotka za PRO Recco u pobjedi 13:7 kod Ferencvaroša u 12. kolu skupine 'A' europske Lige prvaka. Pogodio je 34-godišnji Dobud prvo za 4:4 23 sekunde prije kraja prve četvrtine s igračem više kad ga je odlično proigrao na drugoj stativi Luka Bukić, a zatim je bio strijelac u posljednjoj četvrtini za vodstvo 12:7 talijanskog sastava kojeg vodi Ratko Rudić, najtrofejniji vaterpolski trener svih vremena, a na čijim je vratima od prošlog ljeta Dubrovčanin Marko Bijač. Za drugi pogodak Dobudu je asistirao Aleksandar Ivović. Pogodio je iako mu je na leđima 'visio' Zoltan Pohl.

Dobud, koji je zaigrao protiv Ferencvarosa u kapici PRO Recca s brojem sedam, četiri godine je bio suspendiran zbog izbjegavanja doping testa dan nakon utakmice za Hrvatsku u Budvi protiv Crne Gore. Podsjetnik, nakon te utakmice Dobud je imao doping kontrolu i nalaz je bio negativan, ali dan poslije nije bio na novoj kontroli zbog čega je drastično kažnjen.

S reprezentacijom je Dobud najveće uspjehe ostvario 2010. godine kad je osvojio zlato na Europskom prvenstvu u Zagrebu te 2012. godine kad je u Londonu postao olimpijski pobjednik. Vlasnik je i tri srebra sa svjetskih prvenstava te zlata s Mediteranskih igara. S Jugom je najveći uspjeh ostvario 2006. godine kad bio prvak Europe i pobjednik europskog Superkupa (devet puta prvak Hrvatske i šest puta pobjednik Kupa Hrvatske, te jednom pobjednik Jadranske lige).
25. travanj 2024 22:35