StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNI TURNIR MLAĐE KADETSKOG PRVENSTVA HRVATSKE U VATERPOLU

DOMINACIJA JUGA, ČETIRI KATEGORIJE, SVAKA U FINALU Treće zlato ili drugo srebro?

23. ožujka 2019. - 22:29
Jugaši su stigli do finala mlađe kadetskog prvenstva Hrvatske, koji se igra u Gružu, te se tako nastavio niz uspjeha mlađih uzrasta dubrovačkog kluba. Do danas dva zlata (juniori i mlađi juniori) i jedno srebro (kadeti), a hoće li biti treće zlato ili drugo srebro, znat će se nakon što u nedjelju, 24. ožujka, mlađi kadeti odigraju svoje finale državnog prvenstva. Početak je u 12 sati.

Suparnik u njemu bit će im Primorje EB protiv kojeg su igrali u skupini, i to u 1. kolu. Tada nije bilo pobjednika (11:11), a nakon toga su jedni i drugi bili bez greške. Nizali pobjede.

Finale su Jugaši izborili pobjedom 11:6 protiv OVK POŠK, pobjednika skupine 'A'. Splitski sastav je vodio na poluvremenu sa 4:3, ali u zadnje dvije četvrtine 8:2 za domaćina čiji je prvi strijelac bio Marko Glavinić. Postigao je pet pogodaka. Četvrti put je uz njegovo ime taj laskavi naslov, a ovo je bila peta utakmica domaćina na zavšnom turniru. Ukupno je postigao 28 pogodaka ili 5,8 po utakmici.

Bruno Đuho i Ivor Miljan Popović su u polufinalu postigli po dva, a po jedan Stjepan Brajović i Pero Perak. Još su pod vodstvom trenera Željka Vukčevića i Aljoše Lončarića za Jug CO protiv OVK POŠK igrali: Luka Ljepava, Petar Kulaš, Ante Jerković, Ivano Vlahović, Nikola Bjelopera, Božo Brajović, Nikola Krik, Nikola Balić i Niko Đerek. 

 
16. travanj 2024 18:09