StoryEditorOCM
VaterpoloPOČELO DOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE U VATERPOLU: PRIMORJE EB - JUG CO 8:16

'GOSTI' DOBILI U GRUŽU Vidimo se opet nedjeljom u dva!

23. ožujka 2019. - 17:05
Popričali su Vjeko Kobešćak i Igor Hinić prije početka utakmice u Gružu, dok su se igrači Juga i Primorja zagrijavali za prvu utakmicu četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Dijelili su kao igrači svlačionicu u reprezentaciji. Bili su jedno vrijeme skupa i u zagrebačkoj Mladosti, ali ne kao suigrači (Hinić igrač, Kobešćak trener). Naravno, kad je klupski vaterpolo u pitanju, bili su dosta puta jedan kontra drugog. Što su skupa osvojili kao igrači? Olimpijsko srebro u Atlanti!

Hinić je kao igrač daleko više uspjeha ostvario i daleko je više igrao u kapici reprezentacije, dok je Kobešćak više osvojio s klubom, točnije, zagrebačkom Mladosti za koju je jedino i igrao. Sad kad su treneri obojica tu je Kobešćak daleko uspješniji od Hinića, točnije, od kad je Vjeko sjeo na klupu Juga, nema toga tko mu može parirati – osvojio je 12 trofeja od čega dva europska!

U bazenu je još veća razlika kad se na vagu stave uspjesi koje su ostvarili Kobešćakovi, a koje Hinićevi igrači. Je li itko osim kapetana riječkog broda Duje Peroša i Marina Vrlića osvajao trofeje? Fran Čubranić je bio rezerva Franu Vićanu u sezoni 2015./16. kad je Jug skidao krune s glave Primorja EB - prvo u Kupu Hrvatske, potom regionalnoj ligi, te na kraju prvenstvu Hrvatske. Uzeo je potom i naslov prvaka Europe. Pomeo sve pred sobom. Nitko u kapici riječke momčadi nema medalju s velikih natjecanja.

Sjećam se kako je još Dario Rakovac osim Peroša, Vrlića i Čubranića trenirao s nama te bio dio momčadi. Rakovac je bio s nama one zadnje moje sezone u Primorju - prisjetio se Xavi Garcia, koji je u ljeto 2015. napustio Primorje EB te stigao u redove Jug CO. 

I kad je tako, ne čudi zato dogovor dvaju klubova da se obje utakmice četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske odigraju u Gružu, i to u 24 sata. Naime, uzvratna utakmica igra se već sutra, u nedjelju, 24. ožujka, također u Gružu, također s početkom u 14 sati. Tada je u ulozi domaćina Jug CO, a u prvoj utakmici to je bilo Primorje EB. Bilo je to jasno i po glazbenom odabiru DJ Vjeverice. Nije se čula u Gružu samo Jugova himna, već i himna Primorja EB.

Što se tiče događanja u bazenu – iznenađenje se nije dogodilo. Jugaši, koji brane naslov prvaka, ali koji su u obranu krenuli s druge pozicije (Mladost je ugrabila 'jedinicu'), očekivano su pobijedili Primorja EB, koji je danas član drugog razreda regionalne lige. Iznenađenje je tek bilo samo plus tri za Jug CO na poluvremenu, te 3:0 riječkog sastava na početku posljednje četvrtine. Kobešćak, dalo se primjetiti, nije baš bio zadovoljan s time. Znao je podići glas.

U četvrtfinalu se ne igra na pobjede, već se zbrajaju pogotci u dvije utakmice. Jug CO u drugo poluvrijeme ulazi s plus 8.
 
Primorje EB – Jug CO 8:16
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 150. Suci: Robert Tiozzo i Davor Mijić, delegat: Mlađan Prvan (svi iz Splita).
PRIMORJE ERSTE BANKA: Čubranić (11 obrana), Čunko (1), Brubnjak, Babić, Peroš, Blažić, Tkač (1), Rakovac (1), Petrić (1), Vrlić, Paparić (3), Marić, Milošević, Car (1). Trener: Igor Hinić.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (9 obrana), Macan, Fatović (4), Lončar (1), Joković (3), Garcia (2), Lozina (2), Merkulov (2), Tomasović, Čulina, Radić, Papanastasiou (2), Vukojević, Perić. Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: Primorje EB 4/2, Jug CO 10/5
Peterci: Primorje EB 1/1, Jug CO 1/1
Četvrtine: 2:5, 2:2, 0:6, 4:3.
Bitka za prvaka Hrvatske
Osim Jug CO (2) - Primorje (7) u četvrtfinalu doigravanja za prvaka Hrvatske još igraju Mladost (1) - Zadar 1952. (8), zatim Jadran Split (3) - Solaris (6), te Mornar BS (4) - OVK POŠK (5).

Pobjednik ogleda Jug CO - Primorje EB u polufinalu ide na pobjednika Jadran Split - Solaris. U polufinalu se igra na dvije pobjede, a u finalu na tri pobjede. 

20. travanj 2024 08:10