StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNI TURNIR MLAĐE KADETSKOG PRVENSTVA HRVATSKE U VATERPOLU

UPALILI MOTORE U TREĆOJ ČETVRTINI Jugaši u polufinalu!

23. ožujka 2019. - 13:39
Neizvjesnost je u Gružu potrajala do poluvremena, ali već tijekom treće četvrtine, koju su dobili sa 6:1, bilo je jasno kako će Jugaši igrati u polufinalu protiv OVK POŠK, a ne Mornar BS. Na kraju razigravanja za polufinale domaćin završnog turnira mlađe kadetskog prvenstva Hrvatske slavio je s 11:4 (2:2, 1:1, 6:1, 2:0). Mrežu Mornara BS pogađali su četiri puta Bruno Đuho, tri puta Marko Glavinić, te po jednom Ivano Vlahović, Nikola Bjelopera i Stjepan Brajović. Još su pod vodstvom Željka Vukčevića i Aljoše Lončarića igračli Luka Ljepava, Petar Kulaš, Ante Jerković, Pero Perak, Nikola Krik, Ivor Miljan Popović, Nikola Balić i Niko Đerek.

Zanimljivo, oba sastava skupine 'B' u razigravanju za prolaz među četiri su izborila polufinale. Zadar 1952., koji je bio treći u skupini 'B' (Jug CO je bio drugi u skupini 'B', a prvi zahvaljujući boljoj pogodak razlici od domaćina, Primorje EB), dobio je s 10:8 HAVK Mladost, koja je bila druga u skupini 'A' u kojoj je Mornar BS bio treći, a OVK POŠK prvi. HAVK Mladost i Mornar BS razigravat će za poredak od 5. do 8. mjesta s Galebom MR i splitskim Jadranom, koji su bili posljednji, četvrti u skupini 'B' odnosno 'A'.

Polufinala se igraju ove subote u Gružu u 19 sati (OVK POŠK – Jug CO) i u 20 sati (Primorje EB – Zadar 1952.). Medalje se dijele u nedjelju, 24. ožujka.
 
24. travanj 2024 08:56