StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNI TURNIR MLAĐE KADETSKOG PRVENSTVA HRVATSKE U VATERPOLU

PRIMORJE EB I OVK POŠK U POLUFINALU Desetka Marka Glavinića, Jugaši protiv Mornara za prolaz među četiri

22. ožujka 2019. - 23:18
Jug CO i Primorje EB su osvojili po sedam bodova u skupini 'B' završnog turnira mlađe kadetskog prvenstva Hrvatske, koji se igra u Gružu. Nakon što je njihov dvoboj na startu završio bez pobjednika, 11:11, i jedni i drugi su dobili u iduća dva kola Zadar 1952. i Galeb MR. Riječki sastav je pritom bio dosta uvjerljiviji od dubrovačkog (Primorje EB plus 26, a Jug CO plus 13), te je osvojio prvo mjesto u skupini i tako osigurao izravan plasman u polufinale, dok će Jugaši kao drugi u skupini razigravati za plasman među četiri najbolja, i to s Mornarom BS, koji je zauzeo treće mjesto u skupini 'A'.

U 'A' skupini je najbolji OVK POŠK, te je već zauzeo mjesto u polufinalu. Mladost je druga te će za polufinale igrati sa Zadrom 1952., koji je bio treći u skupini 'B'. Splitski Jadran i Galeb MR, koji su zauzeli posljednje, četvrto mjesto u skupini 'A' odnosno 'B', razigravat će za poredak od 5. do 8. mjesta.  

I protiv Galeba MR, kao i u prethodne dvije utakmice, prvi strijelac Jug CO bio je Marko Glavinić. Pet pogodaka protiv Primorja EB, isto toliko protiv Zadra 1952., a protiv Galeba MR čak deset! Pod vodstvom trenera Željka Vukčevića i Aljoše Lončarića još su u 3. kolu, pobjedi 15:9 protiv Galeba MR doprinjeli: Luka Ljepava, Petar Kulaš (1), Ante Jerković, Ivano Vlahović (1), Nikola Bjelopera, Pero Perak, Božo Brajović (1), Luka Ćurlin (1), Stjepan Brajović, Bruno Đuho (1), Nikola Balić i Niko Đerek. 

U subotu prijepodne ćemo doznati tko će u polufinale (Primorje EB čeka pobjednika Mladost - Zadar 1952., a OVK POŠK će za finale igrati protiv pobjednika Jug CO - Mornar BS) te isto tako tko će u razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta. Navečer ćemo doznati tko će u nedjelju, 24. ožujka, posljednjeg dana prvenstva igrati za sedmo, tko za peto, tko za treće, a tko u velikom finalu. 
24. travanj 2024 05:27