StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

UGASILA SE CRVENA ZVEZDA U GRUŽU Tek u 20. minuti primili prvi pogodak, debi Ljepava okrunio s dva pogotka

20. ožujka 2019. - 22:10
Izgubiš prije dva mjeseca u Beogradu s 11:10, a onda tog istog suparnika 'išamaraš' kod kuće sa čak 14 razlike (19:5). Tako su finula dva ogleda Juga i Crvene zvezde ove sezone u Regionalnoj ligi. Tko je bolji, tj. tko je tu kiksao, jasno je svakome. Ali, i to se zna dogoditi. Međutim, kako se Jugaši nisu samo jednom 'poskliznuli', tako su ove sezone ostali bez 'jedinice', kako u Regionalnoj ligi (samim time ostali su i bez domaćinstva završnog turnira), tako i u domaćem prvenstvu. Nju je uhvatila Mladost, te će Jug za obranu oba naslova, pobjednika regionalne lige i prvaka Hrvatske, morati pobjeđivati na Savi 

Prva četvrtina protiv Crvene zvezde 5:0 za Jug s tim što se najviše istaknuo Stefan Todorovski, vratar Crvene zvezde. Imao je četiri obrane, a tri su bile za rubriku 'velike'. Potez za pet u prvih osam minuta je bio pogodak za 5:0, točnije, prvo je dodavanje bilo sjajno - Luka Stahor je 'pogodio u trepavicu' Alexa Papanastasioua, koji je potom sa čuvarima na leđima sve 'provozo' te, naravno, smjestio loptu iza leđa Todorovskog. 

U drugoj četvrtini nije išlo vratara Crvene zvezde, te je svaki napad domaćih završavao da je DJ Vjeverica 'raspalio' Jugovu himnu, a gospar Ivo Miloš, koji je u ulozi službenog spikera, čitao tko je postigao pogodak. Kad je u napadu bila Crvena zvezda brojile su se obrane Tonija Popadića, koji je svoje dvije četvrtine odradio bez greške (zaustavio je svih sedam udaraca gostiju u okvir gola). Potom je mjesto među vratnicama zauzeo Antonio Vukojević te do kraja utakmice zaustavio šest udaraca.

Izdvojeno: prvi nastup za prvu momčad Juga imao je Nikola Ljepava (na slici), kojem se posebno pljeskalo kad je četiri minute i 22 sekunde prije kraja treće četvrtine pogodio za 11:0. Potom, 22 sekunde poslije - prvi pogodak Crvene zvezde. Nakon točno 20 minuta igre Veljko Tankosić, kapetan gostiju je uspio prevariti obranu Juga. Ljepava je na kraju postigao ukupno dva pogotka. Drugi put je mrežu Crvene zvezde zatresao pet minuta i 49 sekundi prije kraja utakmice za 16:2. 

Uglavnom, očitao je lekciju hrvatski prvak Crvenoj zvezdi. Nastup u ligaškom dijelu regionalne lige zaključio sa četrnaest pobjeda, dva remija i dva poraza te na trećem mjestu. Na Final fouru, koji se igra u Zagrebu, čeka ga u polufinalu ogled protiv drugog, a to je hercegnovski Jadran Carine. Četvrti splitski Jadran će u polufinalu igrati s domaćinom završnog turnira, Mladosti. Polufinala se na Savi igraju 19. travnja, a tko je pobjednik, znat će se dan poslije. 

18. KOLO Jug CO - Crvena zvezda 19:5
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 200. Suci: Nenad Periš i Joško Prančić (obojica iz Splita), delegat: Milan Grbin (Korčula). 
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (7 obrana), Macan (1), Fatović (1), Lončar (2), Joković (3), Stahor, Lozina, Merkulov (3), Čulina (2), Žuvela (2), Benić (1), Papanastasiou (2), Vukojević (6 obrana), Ljepava (2). Trener: Vjeko Kobešćak. 
CRVENA ZVEZDA: Todorovski (9 obrana), Tankosić (3), Martinović, Milojević, Perković, M. Žeželj, Bitadze, Đ. Žeželj, Ilić (1), Kovačević, Šulc (1), Radović, Mišović (0 obrana), Ljubenović. Trener: Aleksandar Filipović. 
Igrač više: Jug CO 6/4, Crvena zvezda 5/1
Peterci: Jug CO 1/0, Crvena zvezda -
Četvrtine: 5:0, 4:0, 5:1, 5:4.
Stiže Primorje!
Prije nego se u Zagrebu odluči o pobjedniku Regionalne lige, kreće doigravanje za prvaka Hrvatske, i to se igra već ovaj vikend. Mladost je broj jedan. Jug - broj dva - u četvrtfinalu će igrati protiv riječkog Primorja, koji je, kad se u obzir uzmu plasmani hrvatskih klubova u prvom i drugom razredu regionalne lige, broj sedam.

Naime, Primorje je bilo peto u drugoj regionalnoj ligi u kojoj je od hrvatskih klubova bio od njega uspješniji samo šibenski Solaris, i koji je tako uzeo poziciju broj šest jer je pet hrvatskih klubova bilo ove sezone u prvom razredu (splitski Jadran je u doigravanju za prvaka Hrvatske broj tri, Mornar BS broj četiri, a POŠK, koji je ispao iz prvog razreda, broj pet). U drugom razredu Zadar 1952. je bio po uspjehu treći hrvatski klub, te je on broj osam i kao takav suparnik Mladosti u četvrtfinalu. 

Dakle, Mladost - Zadar 1952., Jug CO - Primorje EB, Jadran Split - Solaris, te Mornar BS - OVK POŠK. Pobjednik Jug CO - Primorje u polufinalu igra protiv pobjednika Jadran Split - Solaris. U četvrtfinalu se igraju dvije utakmice (doma - vanka, zbraja se rezultat), u polufinalu se igra na dvije, a u finalu na tri pobjede. 

Jug CO i Primorje EB su se dogovorili da se obje utakmice odigraju u Gružu. Prvu će odigrati u subotu, 23. ožujka, s početkom u 14 sati, a drugu u nedjelju, 24. ožujka. Također s početkom u 14 sati. 

25. travanj 2024 19:15