StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA 'B' HRVATSKA LIGA VATERPOLISTA

KNEZ 15 OBRANA Bellevue Crodux 'uništio' derbi

17. ožujka 2019. - 19:57
Drugi je dočekao prvog, koji je imao samo bod više. Pobjeda je drugog vodila na prvo mjesto, prvog gurala na drugo, ali se to što je priželjkivao drugi nije dogodilo jer je prvi bio sjajan. Vodeći Bellevue Crodux je slavio kod prvog pratitelja Opatije 1981. s 11:7 te zadržao prvo mjesto u Prvoj 'B' hrvatskoj ligi. Napravio je veliki posao u nastojanju da obrani naslov, točnije, da i treću godinu zaredom, a četvrti put ukupno, podigne pobjednički pokal. Bellevue Crodux je najuspješniji klub u povijesti lige. Kako stvari stoje nakon ove sezone će još više učvrstiti tu svoju poziciju na vrhu liste uspješnosti.

Opatija 1981. je povela s 1:0 u derbiju 8. kola, a nakon toga je krenula momčad Marka Ivekovića. Sa četiri pogotka je stekla osjetnu prednost, te nije dozvolila više domaćinu da se izvuće iz minusa. Stoji, primakla se Opatija 1981. u trećoj četvrtini na pogodak zaostatka (4:5), ali je Bellevue Crodux brzo s nova dva pogotka odbio taj napad. U posljednjoj četvrtini je stigao i prvi put do plus četiri (10:6), a tu razliku je imao i kad je sirena označila kraj utakmice.

- Antun Knez je imao 15 obrana - podvukao je Vedran Smokvina, tajnik Bellevue Croduxa. Dubrovački prvo'be'ligaš je tako i dalje bez poraza. Dobio je šest od sedam utakmica. Samo im je Jadran iz Kostrene uspio 'uteć'. U tom ogledu osvojio je samo bod. Međutim, ne vjerujemo da bi to uspio da je Bellevue Crodux bio kompletan. 

Josef Hrošik je s pet pogodaka bio prvi strijelac Bellevue Croduxa protiv Opatije 1981., Emilio Tullio je postigao tri, Luka Vrdoljak, Toni Paskojević i Bruno Vranješ po jedan. Još su u derbiju 8. kola za Bellevue Crodux igrali Ivan Jurić, Zvonimir Perić, Leo Bogdanović, Nikša Marković i Ilar Savinović.

Bellevue Crodux
vodi s 19 bodova, Opatija 1981. je i dalje druga sa 15 bodova, Siscia je treća sa 13, četvrti je s utakmicom manje u odnosu na tri vodeća sastava KPK s 10 bodova. Korčulani su u 8. kolu dobili sa 15:6 Osijek u Vukovaru. U 9. kolu KPK dočekuje Opatiju 1981., a Bellevue Crodux u Gružu igra protiv Siscie.
19. travanj 2024 04:27