StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA U PETAK U GRUŽU: WASPO HANNOVER GOST JUG CROATIA OSIGURANJA

GRUŽ ZNA KAKO DO PRVOG MJESTA U SKUPINI 'Moramo dobiti WASPO Hannover!'

14. ožujka 2019. - 11:50
Stiže WASPO Hannover u Gruž. Igra se u petak u 19 sati. Prvi i jedini put ove sezone Jugaši su u tom 'ranijem' terminu. Ostali će u bazen iz skupine 'B' dan poslije, u subotu, 16. ožujka. WASPO Hannover je domaćin završnog turnira. Kao takav siguran je u nastup na Final 8 iako je posljednji. U to je – nastup na završnom turniru - nakon sjajnog nastupa, osam pobjeda bez poraza u devet kola, siguran i Jug Croatia osiguranje, koji je na vrhu skupine i koji danas razmišlja kako zadržati prvo mjesto u skupini.

- Ako dobijemo WASPO Hannover tek tad možemo razmišljati o prvom mjestu u skupini. Što se tiče druge skupine nisam pogledao niti jednu utakmicu iz druge skupine. Uskoro ćemo se početi baviti sa suparnicima iz druge skupine – rekao je Vjeko Kobešćak, Jugov trener uz kojeg je na konferenciji za novinare bio i branič Hrvoje Benić.

- Dolazi nam protivnik koji ima individualnu kvalitetu. Njihovi rezultati variraju, ali svaki put nam je protiv njih bila zahtjevna utakmica. Oni nemaju imperativ jer su domaćini i kao takvi sigurni u nastup na Final 8, te opasni. Mi smo pak na vrhu skupine gdje nam je želja ostati – jednoglasni su Kobešćak i Benić.

Utorak je reprezentacija igrala protiv Srbije u Sisku te zbog toga Kobešćak nije imao momčad na okupu. Ivica Tucak mu je 'ukrao' Marka Macana, Mara Jokovića, Lorena Fatovića i Xavi Garciju. Kobešćak im je nakon utakmice dao dan slobodno.

- Kompletni smo. Svi su spremni za utakmicu – kratko i jasno o tome kakva je situacija u momčadi uoči ogleda s WASPO Hannoverom uz dodatak kako će igrači vikend imati slobodan.

WASPO Hannover je i zadnje dvije sezone bio suparnik Jugašima u skupini. Tko se ne sjeća njihovog prvog gostovanja u Gružu? Završio je bez pobjednika 15:15. Jug se spasio od poraza nakon što je zadnju četvrtinu dobio sa čak 9:5! Zatim, pamti se i posljednji ogled, tj. prvi ove sezone. U Hannoveru je domaćin poveo pogotkom Alexa Giorgettija, a Jug je na kraju prvog poluvremena vodio sa čak 10:1!

- U prvom dijelu smo ih lagano pobijedili, ali to treba zaboraviti – istaknuli su uz napomenu kako je Hannover uvijek bio opasniji u Gružu nego kod kuće.

Podsjetio je Kobešćak, kad je već spomenuta pobjeda u Hannoveru sredinom prosinca, kako je od te utakmice njegova momčad krenula prema gore, igrala sve bolje i bolje.

- To je bila tada naša najbolja utakmica – naglasio je Jugov trener, koji priželjkuje da vidi svoju momčad još bolju u završnici sezone kad se odlučuje o čak tri (preostala) trofeja (Regionalna liga, prvenstvo Hrvatske i europska Liga prvaka). Kup Hrvatske je već u Jugovim vitrinama.
Skupina 'B'
Poredak: 1. Jug CO 25 bodova, 2. BPM Sport Management 19 bodova, 3. Olympiacos 15 bodova, 4. Szolnoki 15 bodova, 5. HAVK Mladost 8 bodova, 6. Spandau 04 7 bodova, 7. Jadran Split 6 bodova, 8. WASPO Hannover 6 bodova.

Raspored 10. kola, petak, 15. ožujka, Dubrovnik: Jug CO - WASPO Hannover, subota, 16. ožujka, Pirej: Olympiacos - Szolnoki, Split: Jadran - Spandau 04, Busto Arsizo: BPM Sport Management - HAVK Mladost. 

20. travanj 2024 12:42