StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠENE KVALIFIKACIJE EUROPA KUPA ZA VATERPOLISTE

VATERPOLSKI EL CLASICO Hrvatska dobila Srbiju, Joković MVP

12. ožujka 2019. - 21:30
Pobjeda za samopouzdanje - tako je pobjedu Hrvatske u Sisku protiv Srbije s 12:9 u tri riječi opisao Maro Joković. Sa četiri pogotka bio je prvi strijelac vaterpolske poslastice, ogleda između aktualnog svjetskog prvaka i pobjednika Europa kupa (Hrvatske) i aktualnog olimpijskog i europskog prvaka (Srbije). Joković je na kraju izabran za igrača utakmice.

Ne, ogled u Sisku nije parao gaće, nije bio biti ili ne biti jer je i prije početka kvalifikacija bilo jasno kako će Hrvatska i Srbija dalje, a kako otpada Rumunjska. Međutim, u oba ogleda, Nišu te sad Sisku, nitko nije želio odmoriti, te su Ivica Tucak i Dejan Savić izašli opet u najjačim mogućim sastavima.

- Ne znam kad smo protiv Srbije vodili s pet razlike - podvukao je Tucak. Potom čestitao svim svojim igračima. Guštao je hrvatski izbornik. Zadovoljan je kako je Hrvatske odigrala s igračem manje, a ogled u Sisku je počeo tako da je prvi pogodak Srbija postigla nakon 11 minuta i 4 sekunde i to je iskoristila tek sedmog igrača više.

- Utakmica s puno lijepih poteza i pogadaka - dodao je Tucak. Složio se i Savić. Čestitao je izbornik Srbije Hrvatskoj. Učinio je to i Filip Filipović, kapetan Srbije.

- Hrvatska je bila agresivna, i tom agresivnošću je održavala prednost - napomenuo je Savić.

Poveli smo pogotkom Jokovića. Srbija je izjednačila pogotkom Filipovića. Nakon što je Joković pogodio za 2:1, te Andro Bušlje za 3:1, naši nisu ispuštali prednost.

Završni turnir Europa kupa igra se u Zagrebu od 5. do 7. travnja. Hrvatskoj i Srbiji pridružit će se po dvije najbolje reprezentacije iz tri preostale kvalifikacijske skupine. Tko pobijedi u četvrtfinalu, prvog dana završnog turnira, ide ne samo u boj za medalje u Europa kupu već i na završni turnir Svjetske lige u Beograd, a zanimlljivo, ako Hrvatska i Srbija budu uspješne u četvrtfinalu u Zagrebu, ogledat će se opet u polufinalu.

U kvalifikacijskoj skupini Hrvatska je bila uspješnija od Srbije. Osvojila je prvo mjesto. Od 6 mogućih bodova osvojila je 4.

- Da, samopouzdanje je naraslo - opet je to naglasio Joković.

Bila je ovo pedeseta utakmica Hrvatske i Srbije te naša šesnaesta pobjeda (sedam remija, te dvadeset i sedam poraza). 
Hrvatska - Srbija 12:9
SISAK Gradski bazen. Gledatelja 800. Suci: Ivanovski (Crna Gora) i Dervieux (Francuska). Opunomoćenik: Papazian (Francuska).
HRVATSKA: Bijač (7 obrana), Macan (2), Fatović, Lončar, Joković (4), Buljubašić, Vukičević (2), Bušlje (1), Miloš (1), Vrlić (1), Šetka, Garcia (1), Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak.
SRBIJA: G. Pijetlović (2 obrane), Mandić (2), Rašović, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović, Vico, Aleksić (1), Jakšić, Filipović (2), Prlainović (2), S. Mitrović (2), B. Mitrović (3 obrane). Izbornik: Dejan Savić.
Igrač više: Hrvatska 14/10, Srbija 17/6
Četvrtine: 1:0, 4:4, 5:1, 2:3.

POREDAK 1. Hrvatska 10 bodova, 2. Srbija 8 bodova, 3. Rumunjska bez boda.

19. travanj 2024 20:58