StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

MARKO BIJAČ Dubrovčanin osvojio prvi trofej u Italiji!

11. ožujka 2019. - 02:44
Marko Bijač je osvojio svoj prvi trofej s PRO Reccom, koji je po četrnaesti put osvojio Kup Italije. U velikom finalu završnog turnira, koji se igrao u Bariju, nadigrao je Bresciu sa čak 10:3. To je prvi trofej koji je s najtrofejnijim talijanskim klubom osvojio 71-godišnji Ratko Rudić, zatim ovo je prvi trofej koji je Aleksandar Ivović osvojio kao kapetan PRO Recca... Bijač je u finalu branio prvih pola sata, a tada ga je zamijenio legendarni Stefano Tempesti, koji je branio zadnje dvije minute. Prvog dana završnog turnira PRO Recco je dobio Posillipo sa čak 18:4, a u polufinalu Ortigiu s 13:7...

U kapici PRO Recca su dva Hrvata slavila osvajanje Kupa - Marko Bijač i Luka Bukić. 

- Odigrali smo jednu od najboljih utakmica ove sezone - istaknuo je nakon osvajanja trofeja Rudić, te podvukao: Pokazali smo zrelost i organizaciju u svim fazama igre.

Na činjenicu kako mu je ovo prvi trofej s PRO Reccom, i prvi klupski trofej nakon punih 29 godina, samo je dodao: Svaka pobjeda je lijepa.

Rudić je s Partizanom krajem 80-ih osvojio prvo Mediteranski kup te Kup SFRJ 1990. godine. Prije toga je bio izbornik SFRJ, a nakon vođenja Partizana izbornik Italije, SAD-a, Hrvatske i Brazila. Najuspješniji je trener u povijesti vaterpola.

Bijač je pak stigao s PRO Reccom do svog prvog trofeja nakon odlaska iz Juga prošlo ljeto. S matičnim klubom je osvajao pet različitih trofeja (prvak Hrvatske, Kup Hrvatske, Regionalna liga, prvak Europe te europski Superkup). S reprezentacijom medalje na velikim natjecanjima (olimpijsko srebro, svjetsko zlato, svjetsko srebro, svjetsku broncu, europsku broncu...). Prije dvije godine LEN-aga je izabrala za najboljeg igrača Europe.
19. travanj 2024 04:55