Sport Vaterpolo

TRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

SAD JE JASNO GDJE SE IGRA FINAL FOUR Jugaši pobijedili u Budvi

TRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA
Sad je sve jasno: Final four Triglav Regionalne lige igrat će se u Zagrebu. Mladost je slavila  s 15:7 kod OVK POŠK u pretposljednjem, 17. kolu ligaškog dijela, te je zadržala uoči zadnjeg kola velika četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratitelja, hercegnovski Jadran Carine, koji je također bio uspješan ovaj vikend. Dobio je s 11:8 Partizan u Beogradu.

Jugaši, koji su treći, također su bili uspješni u gostima. Dobili su Primorac iz Kotora s 15:9, te su ostali u igri za drugo mjesto. Imaju bod manje od prvaka Crne Gore, koji je u zadnjem kolu domaćin OVK POŠK, dok u Gruž stiže Crvena zvezda. Međutim, i da se čudo dogodi (OVK POŠK iznenadi Jadran Carine, a Jug CO dobije Crvenu zvezdu), svejedno je jer se u polufinalu sastaju prvi i četvrti, te drugi i treći, a četvrti je splitski Jadran, koji ima velikih sedam bodova manje od Gruža i čak 15 bodova više od petog Mornar Brodospasa, koji ima utakmicu manje.

Dakle, Mladost i splitski Jadran su suparnici u polufinalu, dok će se Jugaši za finale završnog turnira na Savi boriti protiv prvaka Crne Gore i sastava koji će s francuskim Marseilleom igrati za naslov pobjednika Euro Cupa. Plasman Jadran Carine u europsko finale je razlog zbog čega se završni turnir regiuonalne lige neće igrati zadnja dva dana ovog mjeseca, 30. i 31. ožujka, već je prebačen u rezervni termin, 19. i 20. travnja.

Pobjedu u Budvi, gdje je domaćin Primorac iz Kotora, Jug CO je izborio u sastavu: Toni Popadić (15 obrana), Marko Macan (1), Loren Fatović (1), Luka Lončar (1), Maro Joković (4), Xavi Garcia (2), Luka Lozina, Roberto Radić (1), Kristijan  Čulina (1), Leo Cukrov, Hrvoje Benić, Alexandros Papanastasiou (4), Antonio Vukojević i Filip Kržić.

Od dvojice bivših igrača Juga u kapici Primorca iz Kotora (Marko Ivanković i Nikola Pavličević) jedan se upisao u strijelce. Ivanković je postigao jedan pogodak.
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije