StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

PRVA 'B' HRVATSKA LIGA Čak 30 pogodaka u ogledu Bellevue Croduxa i KPK

5. ožujka 2019. - 20:53
Čak 30 pogodaka u Gružu u ogledu dva najjužnija hrvatska prvo'be'ligaša u 6. kolu. Bellevue Crodux je sa 16:14 dobio KPK, te se vratio na vrh Prve 'B' lige. U pet utakmica ostvario je četiri pobjede i jedan remi. Ima 13 bodova, bod više od Opatije, koja je sa četiri pobjede i jednim porazom na drugom mjestu. KPK treći sa 7 bodova (dvije pobjede, remi i dva poraza), četvrta Siscia ima isti učinak kao sastav iz Korčule, ali slabiju pogodak razliku. Peti je Delfin sa 6 bodova (dvije pobjede i tri poraza), šesti je Jadran iz Kostrene sa 4 boda (pobjeda, remi i dva poraza), dok je Osijek posljednji bez boda (pet poraza).

KPK je u Gružu vodio s 1:0, 3:1, 6:5, 7:6 i 10:9 nakon čega je Bellevue Crodux nanizao pet pogodaka te osigurao nova tri boda. Inače, domaćin je prvi put poveo sa 4:3, potom vodio s 5:4, s tri pogotka u nizu stigao do 9:7, ali je nakon toga KPK uzvratio na isti način...

Josef Hrošik sa četiri pogotka bio je prvi strijelac Bellevue Croduxa protiv KPK čiju je mrežu Bruno Vranješ zatresao tri puta, Tiho Vranješ i Ivan Jurić po dva, a po jednom Toni Paskojević, Đivo Bobić, Boris Ivaniš, Emilio Tullio i Nikša Marković. Još su pod vodstvom Marka Ivekovića za Bellevue Crodux igrali: Antun Knez, Leo Bogdanović, Ivan Špetić, Toni Sambrailo i Robert Soko.

Leo Cukrov je sa četiri pogotka bio prvi strijelac KPK, Marko Žuvela i Luka Stahor su postigli po tri, Antoinio Gavranić dva, a Toni Mozara i Beris Peručić po jedan. Još su pod vodstvom Emila Nikolića i Lovora Lozice igrali u Gružu za KPK: Davor Skokandić, Ante Radovanović, Frano Radovanović, Vinko Radovanović, Frano Filippi, Lovor Lozica, Franko Fabris i Andrija Botica.

Županijski derbi sudili su Mateo Jović i Vlaho Radičević.

U 7. kolu KPK je slobodan, a Bellevue Crodux je gost Osijeka.
24. travanj 2024 23:30