StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKO PRVENSTVO HRVATSKE

MLAĐI JUNIORI JUGA OPET PRVACI HRVATSKE Kakav trijumf, suparnika u finalu ostavili bez pogotka!

3. ožujka 2019. - 16:54
U prve dvije utakmice u skupini, protiv Mornara BS i OVK POŠK, dobili su prvu četvrtinu s pet razlike, 5:0 odnosno 6:1, na poluvremenu u obje vodili sa 7:1. U posljednjoj utakmici u skupini, koja je odlučivala tko će biti prvi, 'motore' su upalili početkom nastavka. Napravili 5:0 – poveli protiv zagrebačke Mladosti s 9:4, te je bilo jasno kako idu izravno u polufinale, a sastav sa Save u repasaž. U polufinalu su drugu četvrtinu dobili sa 4:0 te veliki odmor dočekali s pet pogodaka viška protiv riječkog Primorja. U finalu su na poluvremenu vodili sa 4:0, na kraju treće četvrtine s 5:0, a na kraju finala je na semaforu ostalo upisano 6:0! Suparnika u finalu, splitskog Jadrana, koji je do bitke za zlato stigao također sa sve četiri pobjede, dakle, ostavili su bez pogotka, a Jadranaši su osam puta imali igrača više. Roberto Radić je i u finalu bio prvi strijelac Juga (i utakmice). Postigao je tri pogotka, a Matej Miloglav, Patrik Kolak i Zvonimir Perić po jedan. Ivan Jurišić je imao devet obrana.

Ne, nema boljih od mlađih juniora Jug Croatia osiguranja. I prošle godine je bilo tako. Tada je momčad trenera Miha Bobića bila domaćin završnog turnira. Sad je uspjeh ostvarila u splitskom Poljudu. Mlađi uzrasti Juga nižu uspjehe. Prije neki dan su isto uspjeli juniori, sastav Veselina Đuha. Obojici trenera, Đuhu i Bobiću, desna ruka je Maro Balić.

Mlađe juniorski prvaci Hrvatske za 2019. godinu su Ivan Jurišić, Maro Šimunović, Maro Banić, Roberto Radić, Nikola Ljepava, Zvonimir Perić, Hrvoje Zvono, Matej Miloglav, Patrik Kolak, Antonio Zadro, Josip Tolja, Ivan Kisić, Leo Gojan, Luka Bjelopera i Nedjeljko Ljuban.
KPK šesti
KPK je na kraju šesti. U utakmici za peto mjesto na kraju četvrte četvrtine bilo je 7:7, te su odlučivali peterci, a tu je od korčulanskog sastava uspješniji bio Mornar BS. Splitski sastav je bolje otvorio utakmicu, vodio s 3:0, 4:1, 5:3, te u posljednjoj minuti sa 7:5. Međutim, 33 sekunde prije kraja Marin Čumbelić je postigao šesti pogodak za KPK, a nakon što je deset sekundi prije kraja korčulanski sastav uspio osvojiti loptu, te Emil Nikolić zatražio minutu dogovora, Danijel Caktaš je sekundu prije kraja izjednačio na 7:7. Prvi strijelac KPK protiv Mornara BS bio je Toni Mozara s tri, dok je dva postigao Petar Tedeschi.

Na peterce 5:4 za Mornar BS. Odlučila je obrana Antonia Kasuma, koji je u prvoj seriji zaustavio udarac Marina Čumbelića. Kako su svi ostali pogađali, Mornar BS je peti.

Pod vodstvom Emila Nikolića, te Marjana Kosovića, KPK je u Splitu igrao u sastavu: Andrija Botica, Marijan Duhović, Nikola Žuvela, Toni Mozara, Karlo Jurić, Vito Sardelić, Vito Favro, Viktor Antunović, Petar Tedeschi, Danijel Caktaš, Domagoj Čale, Franko Fabris, Jakov Bakarić i Marin Čumbelić. U šest utakmica u Splitu KPK ostvario je dvije pobjede i četiri poraza.

U utakmici za treće mjesto Primorje EB je na peterce s 13:12 (8:8) dobilo Mladost, a u utakmici za sedmo mjesto Zadar 1952. je s 15:5 nadigrao OVK POŠK.
Radić najbolji strijelac
Jugaš Roberto Radić je najbolji strijelac prvenstva. Za najboljeg igrača izabran je Luka Mihić, igrač zagrebačke Mladosti, a za najboljeg vratara Duje Đula, 'jedinica' splitskog Jadrana

19. travanj 2024 01:33