StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKO PRVENSTVO HRVATSKE

MLAĐI JUNIORI Jugaši u finalu, medalja osigurana, a Kapekaši igraju za peto mjesto

2. ožujka 2019. - 23:56
Jugaši su prvi finalisti mlađe juniorskog prvenstva Hrvatske, koji se igra u Splitu. U polufinalu su s 8:4 dobili riječko Primorje EB. Opet su, kao i u većini prethodnih utakmica u Poljudu, već u prve dvije četvrtine stekli veliku prednost. Sad je na poluvremenu utakmice momčad Miha Bobića i Mara Balića vodila sa 7:2.

Još jednom je najraspoloženiji unapadu u redovima Juga bio Roberto Radić, koji je postigao četiri pogotka, i to iz pet šuteva. Nikola Ljepava je dva puta zatresao mrežu riječkog sastava, a po jednom Zvonimir Perić i Hrvoje Zvono. Ivan Jurišić je bio sjajan na vratima. Zaustavio je 12 od ukupno 16 udaraca Primorja EB u okvir gola. Pobjedi su doprinjeli još Antonio Zadro, Patrik Kolak, Luka Bjelopera, Matej Miloglav, Maro Banić, Josip Tolja, Ivan Kisić, Maro Šimunović i Leo Gojan.

Za zlato će Jugaši u nedjelju igrati protiv splitskog Jadrana, koji je u drugom polufinalu s 8:6 dobio zagrebačku Mladost.
Jadran je, kao i Jug CO, bio pobjednik skupine, te se izravno plasirao u polufinale. Oba sastava su dobila sve četiri utakmice na prvenstvu. 

KPK će na kraju igrati za peto mjesto. U razigravanju za polufinale je poražen od zagrebačke Mladosti sa 6:3, a u utakmici za poredak od 5. do 8. mjesta nadigrao je OVK POŠK s 13:4. Suparnik za peto mjesto bit će mu Mornar BS

FOTO Hrvoje Zvono (Jug CO)
24. travanj 2024 16:41