Sport Vaterpolo

VATERPOLSKO PRVENSTVO HRVATSKE

MLAĐI JUNIORI Jugaši u finalu, medalja osigurana, a Kapekaši igraju za peto mjesto

VATERPOLSKO PRVENSTVO HRVATSKE
Jugaši su prvi finalisti mlađe juniorskog prvenstva Hrvatske, koji se igra u Splitu. U polufinalu su s 8:4 dobili riječko Primorje EB. Opet su, kao i u većini prethodnih utakmica u Poljudu, već u prve dvije četvrtine stekli veliku prednost. Sad je na poluvremenu utakmice momčad Miha Bobića i Mara Balića vodila sa 7:2.

Još jednom je najraspoloženiji unapadu u redovima Juga bio Roberto Radić, koji je postigao četiri pogotka, i to iz pet šuteva. Nikola Ljepava je dva puta zatresao mrežu riječkog sastava, a po jednom Zvonimir Perić i Hrvoje Zvono. Ivan Jurišić je bio sjajan na vratima. Zaustavio je 12 od ukupno 16 udaraca Primorja EB u okvir gola. Pobjedi su doprinjeli još Antonio Zadro, Patrik Kolak, Luka Bjelopera, Matej Miloglav, Maro Banić, Josip Tolja, Ivan Kisić, Maro Šimunović i Leo Gojan.

Za zlato će Jugaši u nedjelju igrati protiv splitskog Jadrana, koji je u drugom polufinalu s 8:6 dobio zagrebačku Mladost.
Jadran je, kao i Jug CO, bio pobjednik skupine, te se izravno plasirao u polufinale. Oba sastava su dobila sve četiri utakmice na prvenstvu. 

KPK će na kraju igrati za peto mjesto. U razigravanju za polufinale je poražen od zagrebačke Mladosti sa 6:3, a u utakmici za poredak od 5. do 8. mjesta nadigrao je OVK POŠK s 13:4. Suparnik za peto mjesto bit će mu Mornar BS

FOTO Hrvoje Zvono (Jug CO)
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Javni poziv za dodjelu kredita za studente

Javni poziv za dodjelu kredita za studente
Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2019./2020. godinu, kojim se ...
Javni poziv za dodjelu kredita za studente