StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKO PRVENSTVO HRVATSKE

MLAĐI JUNIORI Jugaši dobili i Mladost, te otišli odmah u polufinale!

1. ožujka 2019. - 20:31
Jugaši su osvojili prvo mjesto u skupini 'A', dobili sve tri utakmice, te su se plasirali izravno u polufinale mlađe juniorskog prvenstva Hrvatske, koje se igra u splitskom Poljudu. Za finale će igrati protiv uspješnijeg iz razigravanja u kojem će se sastati drugoplasirani sastav skupine 'B' i trećeplasirani sastav skupine 'A', a to je splitski Mornar BS. U skupini 'B' splitski Jadran i riječko Primorje EB između sebe odlučuju tko će biti prvi, a tko drugi. Jadranu za prvo mjesto igra i neodlučan rezultat.

I Jugašima je protiv zagrebačke Mladosti u posljednjem kolu skupine 'A' igrao i neodlučan rezultat za prvo mjesto. Mladost je povela s 1:0, zatim s tri pogotka u nizu početkom druge četvrtine stigla do dva pogotka viška (4:2), ali nakon toga uslijedilo je čak 7:0 momčadi Miha Bobića i Mara Balića. Jugaši suparniku nisu dozvolili pogodak gotovo deset minuta. Točnije, 9 minuta i 58 sekundi je prošlo od četvrtog do petog pogotka Mladostaša na utakmici. Na kraju Jug CO - Mladost 12:8.

Roberto Radić s pet pogotka bio je prvi strijelac Jug CO protiv Mladosti, Nikola Ljepava, Maro Banić i Hrvoje Zvono su postigli po dva, a Josip Tolja jedan. Ivan Jurišić je imao osam obrana, još su igrali: Antonio Zadro, Patrik Kolak, Zvonimir Perić, Luka Bjelopera, Matej Miloglav, Ivan Kisić, Maro Šimunović i Nedjeljko Ljuban.

Razigravanje za polufinale, polufinala, te razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta, igraju se u subotu, 2. ožujka, a utakmice za konačni plasman na rasporedu su u nedjelju, 3. ožujka. U skupini 'B' KPK u zadnjem kolu igra protiv Zadra 1952., koji je također bez boda nakon prva dva kola. Uspješniji će biti treći, te će igrati za plasman u polufinale s Mladosti, koja je druga u skupini 'A'. Korčulanima za to igra i neodlučan rezultat. 
16. travanj 2024 20:51