Sport Vaterpolo

VATERPOLSKO PRVENSTVO HRVATSKE

MLAĐI JUNIORI Dobar je Jugu i bod u zadnjem kolu za otići odmah u polufinale!

VATERPOLSKO PRVENSTVO HRVATSKE
Ostvario je Jug CO i drugu pobjedu u skupini 'A' na završnom turniru mlađe juniorskog prvenstva Hrvatske, koji se igra u Splitu. Nakon što je na startu dobio Mornar BS s 11:5, sad je bio bolji od OVK POŠK s 13:3, te će protiv zagrebačke Mladosti večeras u zadnjem kolu u skupini igrati za prvo mjesto koje vodi izravno u polufinale. Za to mu je dovoljan i bod budući je Mladost nakon pobjede 18:3 u 1. kolu protiv OVK POŠK odigrala 9:9 s Mornarom BS. Ukoliko Jug ne uspije, izgubi od Mladosti, te bude na kraju drugi u skupini, momčad trenera Miha Bobića i pomoćnog trenera Mara Balića razigravat će u subotu prijepodne s trećim iz skupine 'B' za prolaz među četiri najbolja, u polufinale.

Kao i protiv Mornara BS, tako sad i protiv OVK POŠK, Jug CO je opet sve riješio u prvoj četvrtini. Opet je prvu četvrtinu dobio s pet razlike, te na poluvremenu imao plus šest. Protiv Mornara BS je dobio prvu četvrtinu s 5:0 te vodio 7:1 na poluvremenu, a sad je nakon prve četvrtine imao prednost 6:1 te opet 7:1 na poluvremenu.

Maro Banić je sa četiri pogotka bio prvi strijelac Jug CO protiv OVK POŠK čiju su mrežu po dva puta zatresli Matej Miloglav i Hrvoje Zvono, a po jednom Antonio Zadro, Nikola Ljepava, Luka Bjelopera, Roberto Radić i Josip Tolja. Ivan Jurišić je zaustavio 5 od 6 udaraca OVK POŠK u okvir gola, obranio peterac, a Maro Šimunović 3 od 5. Još su igrali Patrik Kolak, Zvonimir Perić, Leo Gojan i Nedjeljko Ljuban. Jug se obranio svaki put s igračem manje, a OVK POŠK je imao devet puta brojčanu prednost u plivalištu.

U skupini 'B' je KPK, koji je na startu poražen od Primorja EB s 8:6. Danas igra prvo sa splitskim Jadranom, a potom sa Zadrom 1932. 
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Javni poziv za dodjelu kredita za studente

Javni poziv za dodjelu kredita za studente
Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2019./2020. godinu, kojim se ...
Javni poziv za dodjelu kredita za studente