StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA: HAVK MLADOST - JUG CO 5:11

PRVO POLUVRIJEME 'POGAĐALI' JURLINU Jugaši letjeli u nastavku, blokirali Mladost, te im se smiješi 'jedinica'!

27. veljače 2019. - 23:05
HAVK Mladost – Jug CO 5:11
ZAGREB
Bazen na Savi. Gledatelja 500. Suciu: Gyorgy Kun (Mađarska) i Matan Schwartz (Izrael).
HAVK MLADOST: Jurlina (10 obrana), Radu (2), Miloš, Čagalj, Ćuk, Petković (1), Anzulović, Herceg, Bajić, Biljaka, Buljubašić (1), Kharkov (1), Sučić. Trener: Zoran Bajić.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (9 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar (1), Joković (3), Garcia, Lozina (1), Merkulov (1), Kržić, Žuvela (2), Benić, Papanastasiou (2), Vukojević. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
Igrač više: HAVK Mladost 11/3, Jug CO 12/5
Četvrtine: 2:2, 0:1, 1:4, 2:4
 
Može li Jug CO zaključiti nastup u skupini 'B' europske Lige prvaka bez poraza? Nakon 9. kola nije uspio dobiti samo Olympiacosa u njegovom domu, ali uzeti bod kod aktualnog prvaka Europe je ravno pobjedi, i još više pokazatelj kako Jugova momčad za budućnost može već ove sezone napraviti nešto veliko i u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

Jugaši su u 9. kolu prošetali Savom. Nadigrali Mladost, koja je bila bez Ivana Marcelića. Istina, Jerko Jurlina, koji ga je zamijenio, imao je osam obrana u prvom poluvremenu, ali kad su Jugaši naštimali ruku u napadu, više ni mladi vratar zagrebačkog sastava nije mogao ništa. Mladost je na startu sezone iznenadila Juga, dobila ga usred Gruža za bodove u Triglav regionalnoj ligi. I u drugom dvoboju u istom natjecanju je ostala neporažena (9:9 kod kuće), ali kao da su ta dva njena uspjeha 'naljutila' sastav iz Gruža, koji je dobio oba dvoboja u Kupu Hrvatske i osvojio (obranio) prvi trofej u sezoni, te slavio sad i u oba ogleda u skupini europske Lige prvaka.

Drugim uspjehom u skupini 'B' europske Lige prvaka 'ubio' je sve nade Mladosti da će vidjeti završni turnir europske Lige prvaka, a napravio veliki posao u osvajanju prvog mjesta u skupini.

Hrvatski ogled u 9. kolu skupine 'B' europske Lige prvaka otvorio je pogotkom Loren Fatović. Realizirao je prvi napad Juga, potom je Luka Lozina dva puta pokušao poduplati tu prednost, a kad Jugov centar u tome nije uspio, Cosmin Radu se oslobodio Daniila Merkulova, te izjednačio na 1:1. Prvo isključenje Mladostaša kaznio je Maro Joković. Bilijarski precizno je poslao loptu u donji desni kut Jurline, i to pored dvije ruke u zraku (Konstantin Kharkova i Marino Čaglja). Drugog igrača više Jugaši nisu realizirali. Pokušao je Alex Papanastasiou s krila, ali je Jurlina obranio. Novog igrača više za Juga nije iskoristio Xavi Garcia. Njegov pokušaj je završio u bloku. Zatim prvi igrač više za Mladost. Nakon minute dogovora, koju je pozvao Zoran Bajić, opet je Radu izašao kao pobjednik protiv Merkulova te mu nije bilo teško nakon toga savladati Popadića.

Na novi pogodak čekali smo u drugoj četvrtini tri minute i 45 sekundi. Papanastasiou je pobjegao, te pogodio u bliži kut Jurline. Mladost prije toga nije realizilara igrača više.

Početkom treće četvrtine Lozina je imao na leđima Čaglja, primio je loptu, pobjegao čuvaru, iz okreta šutirao te pogodio za prvu osjetnu prednost Juga, koju je već u idućem napadu povećao Merkulov. Jug je zaradio igrača više, a Rus u kapici Juga imao vremena namjestiti ruku. Kharkov je potom napravio napravio prekršaj u napadu, Lovre Miloš je isključen, ali Garcia ne uspjeva nastaviti niz Jugaša. Međutim, Luka Lončar ne dozvoljava da Mladost ode u napad, a u tom novom napadu Jug postiže novi pogodak. Sad je strijelac Marko Žuvela. Već tada je bilo jasno tko će slaviti na Savi. Jugaši su odlično odigrali u obrani. Mladost je bila bez pogotka 16 minuta i 56 sekundi.
Pogledajte semafor!
Skupina 'B', 9. kolo
Utorak, 26. veljače, Split:
 Jadran - Olympiacos 3:8, srijeda, 27. veljače, Zagreb: Mladost - Jug CO 5:11, Berlin: Spandau 04 - BPM Sport Management 8:13, Hannover: WASPO Hannover - Szolnoki 9:13.

POREDAK
1. Jug CO 25 bodova, 
2. BPM Sport Management 19 bodova, 3. Olympiacos 15 bodova, 4. Szolnoki 15 bodova, 5. HAVK Mladost 8 bodova, 6. Spandau 04 7 bodova, 7. Jadran Split 6 bodova, 8. WASPO Hannover 6 bodova.

U 10. kolu, 16. ožujka, Jug CO dočekuje WASPO Hannover.

25. travanj 2024 03:43