StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA: HAVK MLADOST - JUG CO (20.30 SATI)

HRVATSKI EL CLASICO Jugaši jure 'jedinicu'

27. veljače 2019. - 16:34
Pobjedom večeras u Zagrebu protiv Mladosti, te potom u Gružu protiv Hannovera, osigurali bi već tada prvo mjesto u skupini 'B' europske Lige prvaka. U ovom trenutku smo gotovo pa sigurni što se tiče plasmana na Final 8, nastupa na završnom turniru. Uistinu bi se čudo trebalo dogoditi da u tome nakon svega ne uspijemo - rekao je Vjekoslav Kobešćak, trener vaterpolista Jug Croatia osiguranja uoči trećeg gostovanja ove sezone na Savi, a ukupno petog ogleda protiv zagrebačkog sastava.

HAVK Mladost ih je iznenadila na početku sezone u Triglav regionalnoj ligi. Uzela im je sva tri boda usred Gruža, te nakon toga bila gotovo bez greške. Kako su Jugaši doživjeli još dvije gorke pilule, splitski Jadran im je izbio u njihovom domu nova dva boda, a Crvena zvezda ih ostavila u Beogradu bez boda, bilo je jasno kako će naslov pobjednika braniti izvan svog Gruža.

- Još su tri kola do kraja ligaškog dijela Triglav regionalne lige. Da, teško je očekivati da Mladost neće biti domaćin završnog turnira, kao takva će igrati za finale protiv splitskog Jadrana, a mi ćemo se u polufinalu boriti s hercegnovskim Jadranom. Nakon kikseva kod kuće, te u Beogradu, više smo se okrenuli nastupu u skupini europske Lige prvaka, kako izboriti plasman na završni turnir i u tome smo bili više nego uspješni - priznao je Jugov trener. U skupini 'B' je Kobešćakova momčad imala savršen rezultat u prvom dijelu. Dobila je svih sedam utakmica. Drugi dio je otvorila osvojivši bod u Pireju protiv Olympiacosa, aktualnog prvaka Europe.

- To je dobar rezultat - podvukao je Kobešćak. Zadovoljan je kako njegova momčad danas izgleda u odnosu na početak sezone. Hvali mlade igrače, koji već sad mogu odigrati i pomoći 5 do 10 minuta.

Jugaši su nakon poraza u Gružu od Mladosti u iduće tri utakmice ostvarili dvije pobjede i remi. U Kupu Hrvatske su dobili Mladost u kvalifikacijama na Savi, te u finalu u Gružu, te obranili prvi od tri naslova.

- Nismo bili dobri u zadnjem ogledu protiv Mladosti na Savi, kad je bilo 9:9 u Triglav regionalnoj ligi. Mladost se pojačala u odnosu na prethodne sezone. Sad je to prava momčad, i ozbiljan suparnik - dodao je Jugov trener, dijete zagrebačkog kluba u kojem je proveo pune 32 godine. Od proljeća 2015. je u Jugovom dresu, a Mladost od tada je praznih ruku.

- Kompletni smo. Gledamo prije svega ove sezone sebe, kako ćemo mi odigrati. Težimo da to bude što bolje - podvukao je Kobešćak.

Ogled na Savi počinje u 20.30 sati. Mladost nema pravo na pogrešku ako želi na kraju nastupiti na Final 8 europske Lige prvaka. Jug CO pak juri jedinicu u skupini.
Pogledajte semafor!
Skupina 'B', 9. kolo
Utorak, 26. veljače, Split:
Jadran - Olympiacos 3:8 (Paulo Obradović dva pogotka za Olympiacos, za koji je igrao i Andro Bušlje), srijeda, 27. veljače, Zagreb: Mladost - Jug CO, Berlin: Spandau 04 - BPM Sport Management, Hannover: WASPO Hannover - Szolnoki.

POREDAK
1. Jug CO 22 boda, 
2. BPM Sport Management 16 bodova, 3. Olympiacos (utakmica više) 15 bodova, 4. Szolnoki 12 bodova, 5. HAVK Mladost 8 bodova, 6. Spandau 04 7 bodova, 7. Jadran Split (utakmica više) 6 bodova, 8. WASPO Hannover 6 bodova.

20. travanj 2024 06:59