StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Jugašima, a ne Mladosti, igra večeras u Gružu za naslov prvaka i remi!

13. veljače 2019. - 17:29
Mladost je prva stigla do druge pobjede na završnom turniru juniorskog prvenstva Hrvatske u Gružu, nakon što je u 1. kolu savladala s 9:8 splitskog Mornara BS, branitelja naslova, u 2. kolu, prvoj utakmici ove srijede, bila je bolja s 11:8 od riječkog Primorja EB, sastava kojeg je Jug CO s 12:9 dobio na otvaranju turnira.

Jugaši su potom u drugoj utakmici 2. kola tražili uspjeh protiv Mornara BS, priželjkujući kako će uz to ostvariti i 'drugu' pobjedu: ili biti bolji s dva i više pogodaka razlike, ili slaviti s pogodak razlike, a da su pritom postigli više od osam pogodaka, a sve to kako bio oni, a ne Mladost, imali prednost u posljednjoj, odlučujućoj utakmici turnira.

Uspjeli su na kraju i jedno i drugo. Pobijedili su, dobili s dva razlike, te sad njima igra večeras i remi za naslov prvaka, a ne zagrebačkom sastavu.

Jugaši su se ispromašivali protiv Mornara BS, s druge strane jugova 'jedinica' Antonio Vukojević nije dozvolila da Mornar BS kazni sve te silne promašaje i pogreške njegovih suigrača. Nakon prve četvrtine bilo je 1:1, Jug CO je stigao zaostatak, a u drugoj četvrtini je s nova dva pogotka vodio s 3:1. Imao je i u trećoj četvrtini 4:2, ali je Mornar BS uspio izjednačiti. Ipak, momčad trenera Veselina Đuha i Mara Balića je zadnju četvrtinu dočekala s pogotkom viška (5:4), a u njoj s nova dva stigla do plus tri (7:4). Mornar BS je smanjio na 7:5, imao peterac i realizirao ga dvije minute i 5 sekundi prije kraja za 7:6. Minutu i 11 sekundi prije kraja Boris Ivaniš svojim trećim pogotkom pogađa za vodstvo 8:6, Mornar BS 36 sekundi do kraja je opet na pogodak zaostatka, a 19 sekundi prije kraja Jug dolazi do pobjede 9:7 pogotkom Điva Bobića. Plus dva domaćinu je sačuvao četiri sekunde prije kraja svojom petnaestom obranom Antonio Vukojević.

Jug CO je protiv Mornara BS igrao u sastavu: Antonio Vukojević, Dorian Raguž, Boris Ivaniš (3), Leo Cukrov (1), Filip Kržić, Kristijan Čulina (2), Antonio Gavranić, Nikola Šimunović, Ivan Špetić, Đivo Bobić (2), Marko Žuvela (1), Ivan Vukojević, Ivan Jurišić i Luka Stahor.

Utakmica odluke o prvaku Hrvatske igra se u Gružu u 18.50 sati. Prije toga, od 17.30 sati Primorje EB i Mornar BS odlučit će tko će osvojiti broncu. Mornarevcima igra i remi. Imaju bolju pogodak razliku od riječkog sastava.
25. travanj 2024 03:25