StoryEditorOCM
VaterpoloTRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

JUGAŠI PROJURILI POLJUDOM Gruž Zvončacu istrgnuo 'dvicu' iz ruke!

9. veljače 2019. - 21:51
Jugaši su s 12:7 slavili u Splitu protiv Jadrana, preskočili ga na trećem mjestu Triglav regionalne lige, nastavili s odličnim igrama, te od svog domaćina u 13. kolu preuzeli poziciju broj dva u doigravanju za prvaka Hrvatske. Splitski Jadran je priželjkivao kako će još jednom iznenaditi Jugaše ove sezone, kako će nakon remija u Gružu u prvom dijelu sad pobjedom u Poljudu, prvom protiv Juga 'nakon sto godina', osigurati ne samo poziciju broj dva u doigravanju za prvaka Hrvatske, već doći u priliku da u idućem kolu pobjedom u Zagrebu protiv Mladosti izbori čak i najbolju poziciju u doigravanju te bude na kraju Triglav regionalne lige domaćin Final foura. 

Pogotkom Marina Delića poveo je Jadran s 1:0. Željko Kovačić je donio novu prednost domaćinu, ali nakon toga je Jug nanizao četiri pogotka te više nije ispuštao prednost. Istina, početkom treće četvrtine Jadranaši su s dva pogotka u nizu zaprijetili, stigli na pogodak zaostatka (4:5), ali nakon toga su dočekali još 'gori' odgovor Jugaša nego nakon vodstva 2:1. Branitelj naslova je nanizao pet pogodaka te 'ubio' svaku nadu momčadi Ivana Asića u povoljan rezultat. 

Zagrebačka Mladost je sa 34 boda prva, hercegnovski Jadran ima 30 bodova na drugom mjestu, Jug CO je sad treći s 29 bodova, bodom više od splitskog Jadrana, koji je pao na četvrto mjesto...

U 14. kolu Jug CO dočekuje Mornar BS, koji je peti s 19 bodova i utakmicom manje.

12. KOLO Jadran Split - Jug CO 7:12
SPLIT
Plivalište na Poljudu. Gledatelja 400. Suci: Štampalija (Šibenik) i Mišković (Kotor). Opunomoćenik: Krvavica (Šibenik).
JADRAN SPLIT: Anić (7 obrana), Kunac, Zović (2), Krapić (1), Butić, Pejković, Power, Popović, Visković, Milardović, Šetka (2), Kovačić (1), Podrug, Delić (1). Trener: Ivan Asić.
JUG CO: Popadić (10 obrana), Macan, Fatović (2), Lončar (1), Joković (2), Garcia, Lozina, Merkulov (4), Kržić, Žuvela, Benić (2), Papanastasiou (1), Vukojević, Čulina. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
Igrač više: Jadran Split 13/3, Jug CO 6/4
Peterci: Jadran Split 1/1
Četvrtine: 2:2, 0:3, 2:3, 3:4.
19. travanj 2024 02:31