StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA, 8. KOLO: OLYMPIACOS - JUG CO (19 SATI)

TONI POPADIĆ 'Pokušat ćemo u Pireju nastaviti taj naš sjajan niz!'

6. veljače 2019. - 11:25
Jugaši su od ponedjeljka u Pireju, a večeras će od 19 sati po hrvatskom vremenu pokušati nastaviti svoj pobjednički niz u skupini 'B' europske Lige prvaka, ostvariti osmu pobjedu u osmom nastupu, i to u domu ni manje, ni više nego Oympiacosa, aktualnog prvaka Europe. Zadnji koji je to uspio bio je u sezoni 2016./17. mađarski Szolnoki, koji je te sezone i otišao do kraja. Osvojio naslov prvaka Europe.

- Malo smo jače radili protekli tjedan, ali unatoč tome je sve bilo u redu – Toni Popadić će prvo - kratko - o posljednjem nastupu, derbiju 12. kola u Gružu protiv hercegnovskog Jadrana, koji je i dalje ispred na tablici regionalne lige. Nagazili su ga Jugaši ove sezone oba puta, i oba puta istim rezultatom – 14:7 je bilo i prije tri mjeseca u Igalu.

- Rezultat je nerealan, hercegnovski Jadran je dosta bolja momčad nego to pokazuje rezultat – rekao je jedan od 'krivaca' što je hrvatski prvak opet očitao lekciju prvaku Crne Gore, sastavu koji ima pogodak prednosti protiv OSC-a u polufinalu LEN Euro kupa.

Popadić je baš odličan u posljednje vrijeme. Niže obrane, baca u očaj suparničke igrače, a pljesak s tribina se sve češće čuje. Loren Fatović, Jugov reprezentativac, nakon subotnje pobjede nekoliko puta je počastio svog vratara uzvikujući: MVP! MVP!

- Naš pristup je presudio, ali naše misli su sad okrenute prema iduće dvije utakmice, novom ogledu protiv Olympiacosa u europskoj Ligi prvaka, te subotnjem gostovanju u Splitu. Čeka nas splitski Jadran. Možda je to u ovom trenutku najvažnija utakmica. Odlučuje o tome tko će biti broj dva u našem doigravanju za prvaka. Nije svejedno igrati u polufinalu eventualnu majstoricu kod kuće ili u gostima – naglasio je Jugov vratar.

- Svjesni smo što smo izgubili s ona dva kiksa kod kuće na početku sezone, porazom od Mladosti, te remijem sa splitskim Jadranom. Završni turnir zbog toga nećemo igrati kod kuće, te će biti teško kod Mladosti obraniti naslov. Isto tako svjesni smo kako nam neće biti lako ni protiv Jadrana u Splitu doći do uspjeha koji donosi drugo mjesto u doigravanju za prvaka Hrvatske. Međutim, idemo hrabro naprijed. Idemo, što se ono reče, na glavu. Pobjede u skupini europske Lige prvaka, a igra u posljednjim utakmicama, potvrđuju kako smo sve bolji i bolji – istaknuo je Popadić, koji je prošle sezone odrađivao 'praksu' u španjolskom Mediterraneiju, a kad je najbolji vratar svijeta Marko Bijač napustio Gruž, te preselio u redove talijanskog velikana, PRO Recca, Vjeko Kobešćak je izdao zapovijed: 'Vraćaj se u Gruž'.

- Zadovoljan sam, prvenstveno bih se zahvalio suigračima i treneru na povjerenju, važnim savjetima za moju karijeru. Olakšavaju mi zadatak maksimalno. Čini mi se da ide sad dosta dobro, te se nadam kako će biti još i bolje – poželio je Popadić.

Jugaši su u Gružu prije točno dva tjedna odigrali fantastiičnu utakmicu. Potopili Olympiacos s 10:6.

- Odigrali smo najbolju utakmicu ovu sezonu. Kaznili smo baš svaku pogrešku Olympiacosa – podsjetio je Popadić.

Olympiacos je nakon utakmice u Gružu vrtio glavom. Bio ljut na sebe, pogotovo na činjenicu da je Jug napravio seriju 6:0, te da gotovo 16 minuta nisu postigli pogodak. Naravno, nisu zaboravili istaknuti kako je Jug kaznio baš svaku njihovu pogrešku, ali već tada najavili, kako gore od želje uzvratiti hrvatskom prvaku u Pireju.

- Zbog toga nas sad očekuje teška, baš teška utakmica. Ipak, mi bez obzira na osjetnu bodovnu prednost, imamo čak deset bodova više od Olympiacosa, zatim činjenicu da smo u skupini sa savršenim učinkom u prvom dijelu natjecanja u skupini napravili veliki posao po pitanju plasmana na završni turnir, Final 8, a što je naš prvenstveni cilj, pokušat ćemo u Pireju nastaviti taj naš sjajan niz.

Jugaši su kompletni. Nakon pobjede protiv hercegnovskg Jadrana, još jedne sjajne igre i pobjede, okrenuli su se 'uzvratnoj utakmici protiv Olympiacosa, sastava čiji je kapetan Splićanin Josip Pavić, legendarni hrvatski vratar, a za kojeg igraju dva igrača velikana Juga, Paolo Obradović i Andro Bušlje.

- Iskreno, kad utakmica prođe dobro, rijetko gledam snimku baš te utakmice. Više analiziram utakmicu kad nije bilo dobro, gledam zbog čega nije bilo dobro, što treba popraviti. Naravno, u pripremi svake utakmice, a pogotovo europske, gledam snimke protivnika – istaknuo je 24-godišnji Popadić.

Derbi 8. kola skupine 'B' europske Lige prvaka izravno od 19 sati prenosi Arenasport 1. Sude: Adrian Alexandrescu (Rumunjska) i Arkadiy Voevodin (Rusija).
6:4
Szolnoki je jedini u sezoni 2016./17. uspio dobiti Olympiacosa u Pireju, i to sa 6:4, rezultatom s kojim je Jug CO dobio na kraju sezone 2015./16. momčad iz Pireja u finalu završnog turnira europske Lige prvaka u Budimpešti, te po četvrti put u svojoj povijesti osvojio naslov prvaka Europe.

Poraz u finalu od Juga za naslov prvaka bio je u sezoni 2015./16. jedinio poraz Olympiacosa računajući sva natjecanja.
Semafor skupine 'B'
Semafor, 8. kolo, utorak, 5. veljače, Zagreb: HAVK Mladost - Szolnoki 8:11, srijeda, 6. veljače, Pirej: Olympiacos - Jug CO, Split: Jadran Split - BPM Sport Management, Hannover: WASPO Hannover - Spandau 04. 

POREDAK
1. Jug CO 21 bod,
 2. BPM Sport Management 16 bodova, 3. Szolnoki (utakmica više) 12 bodova, 4. Olympiacos 11 bodova, 5. HAVK Mladost (utakmica više) 8 bodova, 6. Spandau 04 7 bodova, 7. Jadran Split 3 boda, 8. WASPO Hannover 3 boda.

20. travanj 2024 06:39