Sport Vaterpolo

VATERPOLO

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Jugaši državni doprvaci!

VATERPOLO
Kadeti Jug Croatia osiguranja su državni doprvaci. Primorje EB, domaćin završnog turnira, uzelo je zlato, a splitski Jadran broncu.

Zadnje kolo je odlučivalo u Rijeci. Zagrebačka Mladost je pobjedom protiv splitskog Jadrana u prvoj utakmici posljednjeg kola razigravanja za poredak od 1. do 4. mjesta mogla do bronce, ali nije uspjela. Izgubila je sa 7:5 te se splitski Jadran bodovno izjednačio s Jugašima, koji su potom pobjedom protiv domaćina mogli do naslova prvaka, ali nisu uspjeli. Izgubili su s 9:6, te se nakon toga gledala pogodak razlika Juga i Jadrana. Tu je momčad trenera Aljoše Lončarića i Mara Balića bila dosta uspješnija, te je zauzela drugo, a splitski Jadran treće mjesto.

Jug CO je protiv Primorja EB igrao u sastavu: Nikša Brzica, Mauro Prkoča, Stjepan Brajović, Jakov Cvjetković, Zvonimir Miloglav (1), Ivan Glavinić, Ivuša Burđelez (2), Davor Paviša, Marko Glavinić (3), Jure Jarak, Bruno Bobić, Vlaho Pavlić, Niko Balić i Marko Piplica. Na prvenstvu u Rijeci za Jug CO je još igrao Nikola Bjelopera.

Podsjetnik, Jug CO je u skupini ostvario savršen učinak (četiri utakmice - četiri pobjede: Solaris 16:4, HAVK Mladost 10:5, Mornar BS 15:5 i ZPK 14:5), a u razigravanju za poredak od 1. do 4. mjesta u koje je prenio pobjedu protiv HAVK MLadost - prvo remi - 5:5 sa splitskim Jadranom - te na kraju poraz od Primorja EB.

Kristijan Vekić i Ivan Mauro Čubranić, obojica članovi Primorja EB, izabrani su za najboljeg igrača odnosno najboljeg vratara prvenstva dok je najbolji strijelac Dominik Obuljen iz ZPK.

KONAČNI POREDAK
1. Primorje EB, 2. Jug CO, 3. Jadran Split, 4. HAVK Mladost, 5. OVK POŠK; 6. Mornar BS, 7. ZPK, 8. Ženska reprezentacija Hrvatske do 15 godina, 9. Solaris, 10. KPK.
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije