StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Jugaši savršeni u skupini, domaćin prejak za KPK

2. veljače 2019. - 12:36
Sve je bilo jasno i prije posljednjeg kola: Jug CO je pobjednik skupine 'A', razigravat će za poredak od 1. do 4. mjesta, i u taj završni dio kadetskog prvenstva Hrvatske, koji se igra u Rijeci, ulazi s 10:5 uspjehom ostvarenim protiv zagrebačke Mladosti, koja je druga u skupini i koja je također izborila mjesto u doigravanju za prvaka, dok je KPK posljednji u skupini 'B', te će na kraju igrati za 9. mjesto. 

U posljednjem 5. kolu u skupini 'A' Jug CO je prijepodne sa 14:5 savladao ZPK, te je nastup u skupini zaključio sa savršenim učinkom (četiri utakmice - četiri pobjede). Pod vodstvom Aljoše Lončarića i Mara Balića Jug CO je protiv ZPK igrao u sastavu: Nikša Brzica, Mauro Prkoča, Stjepan Brajović (4), Jakov Cvjetković (1), Zvonimir Miloglav, Ivan Glavinić, Ivuša Burđelez, Nikola Bjelopera, Marko Glavinić (2), Jure Jarak (4), Bruno Bobić, Vlaho Pavlić (2), Niko Balić i Marko Piplica (1).

KPK je u posljednjem kolu skupine 'B' poražen od domaćina, Primorja EB, koji je, kao i Jug CO u skupini 'A', ostvario stopostotni učinak, i koji u razigravanje za poredak od 1. do 4. mjesta ulazi s tri boda. Još se ne zna tko će biti drugi u skupini 'B' (Jadran Split ili OVK POŠK), tj. četvrti sudionik doigravanja za prvaka. Korčulani su u skupini posljednji, bez boda. Protiv Primorja EB su pod vodstvom Marjana Kosovića (foto) i Lovora Lozice igrali u sastavu: Antonio Silić, Roko Krkeljaš (2), Marko Filippi, Karlo Jurić, Jan Škočić, Duje Bissako, Roko Tasovac, Davor Goleš, Vid Borovina (1), Igor Krstulović, Mislav Čale, Vito Favro, Borna Bissako i Karlo Milovčić. 

Prvenstvo se nastavlja poslijepodne, a završava u nedjelju, 3. veljače.
25. travanj 2024 10:09