StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Jugaši krenuli s dvije pobjede, KPK porazom

31. siječnja 2019. - 22:46
Dva nastupa – dvije pobjede Jugaša u skupini na završnom turniru kadetskog prvenstva Hrvatske, koji se igra u Rijeci. Momčad trenera Aljoše Lončarića, pomoćnik je Maro Balić, na startu natjecanja u skupini 'A' dobila je Solaris sa 16:4 (strijelci: Zvonimir Miloglav 4, Jakov Cvjetković, Ivan Glavinić i Vlaho Pavlić po 3, Ivuša Burđelez, Marko Glavinić i Bruno Bobić po 1), a u 2. kolu zagrebačku Mladost s 10:5 (strijelci: Jakov Cvjetković 3, Zvonimir Miloglav 2, a Mauro Prkoča, Ivan Glavinić, Jure Jarak, Bruno Bobić i Vlaho Pavlić po 1). Boje Juga još brane Nikša Brzica, Marko Piplica, Nikola Balić, Davor Paviša, Nikola Bjelopera i Stjepan Brajović.

Do kraja natjecanja u skupini Jugaši još igraju u 3. kolu, u petak, 1. veljače, protiv Mornara BS (10 sati), slobodni su u 4. kolu, a u posljednjem, 5. kolu, u subotu, 2. veljače, protiv ZPK (10 sati).

U skupini 'B' nastupa KPK, koji je bio slobodan u 1. kolu, dok je u 2. kolu poražen od OVK POŠK sa 16:9 (strijelci: Roko Krkeljaš 7, Jan Škokić i Vito Favro po 1). Za KPK su u prvoj utakmici na turniru pod vodstvom trenera Marjana Kosovića, pomoćni trener je Lovor Lozica, još igrali: Antonio Silić, Marko Fillipi, Karlo Jurić, Ivan Dreno, Roko Tasovac, Davor Goleš, Vid Borovina, Igor Krstulović, Mislav Čale, Borna Bissako i Karlo Milovčić.

U petak, 1. veljače, KPK igra dvije utakmice. Prvo u 3. kolu protiv ženske reprezentacije Hrvatske do 15 godina (13 sati), a u 4. kolu protiv splitskog Jadrana (18.30 sati). U subotu, 2. veljače, u 5. kolu KPK igra protiv domaćina, Primorja EB (10 sati).

Prva dva mjesta u skupini vode u razigravanje za plasman od 1. do 4. mjesta, treći i četvrti u skupini će razigravati za plasman od 5. do 8. mjesta, dok će petoplasirani sastavi skupina igrati na kraju za 9. mjesto.

Prvenstvo završava u nedjelju, 3. veljače.
19. travanj 2024 17:12