StoryEditorOCM
VaterpoloTRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

HAVK MLADOST - JUG CO Peti čin: Savi 'jedinica' ili Gruž uzvraća udarac?

26. siječnja 2019. - 15:51
Savršeni su Jugaši u skupini 'B' europske Lige prvaka. Samo oni i moćni PRO Recco su prvi dio natjecanja u skupinama zaključili sa svih sedam pobjeda. Sedmu su ostvarili protiv aktualnog europskog prvaka, Olympiacosa, u utakmici koju neće pamtiti samo po najvažnijem – osvojenim bodovima, već i po sjajnoj igri, pogotovo od sredine druge četvrtine. Nanizali su šest pogodaka, a svoju mrežu sačuvali gotovo 16 minuta netaknutom, te su na kraju slavili s velikih 10:6. Lideri su skupine 'B' sa čak 10 bodova više od Olympiacosa, koji drži treću poziciju, posljednju koja vodi na Final 8.

I dok su u najelitnijem europskom klupskom natjecanju neočekivano, ali zasluženo na stopostotnom učinku - ni sami to nisu očekivali jer nisu favoriti – s druge strane su u Regionalnoj ligi, gdje su favoriti, neočekivano tek treći s osam bodoma manje od HAVK Mladost, koja je broj jedan sa svih deset pobjeda (30 bodova). Hercegnovski Jadran Carine ima dva boda više od sastava iz Gruža, dok je splitski Jadran četvrti s istim učinkom kao i Jug CO (22 boda).

Jugov 'brodolom' po pitanju pozicije broj jedan dogodio se odmah na startu. Poraz kod kuće od HAVK Mladost, a zatim remi sa splitskim Jadranom. Prije neki dan se još dogodio mirakul kad je izgubio u Beogradu od Crvene zvezde, sastava iz donjeg doma. I to su ti izgubljeni bodovi koji su, iako je još osam kola do kraja ligaškog dijela, odnijeli poziciju broj jedan, koja donosi domaćinstvo završnog turnira Regionalne lige.

- Morat ćemo u obranu naslova težim putem. Što reći kad imamo savršen učinak u europskoj Ligi prvaka, a u Regionalnoj ligi već dva poraza i jedan remi. Pazite, na početku sezone nismo bili pravi iz ovih i onih razloga. Zatim, neuigrani. Mučili smo se i u utakmicama u skupini europske Lige prvaka, ali smo imali objektivno dobar raspored, a u prvoj utakmici, koju smo igrali u gostima, slabijeg suparnika, te smo uspjeli osvojiti bodove. U Regionalnoj ligi nismo. Prosuli smo kod kuće čak pet bodova, i tada je već bilo jasno kako ćemo ove sezone Final 4 igrati u gostima, a ne u Gružu. Nakon toga nam je prioritet bio Europa, osvojiti što više bodova kako bi izborili na kraju završni turnir Lige prvaka. Ide nam sjajno. Uz to smo se okrenuli i Kupu Hrvatske, i tu smo bili uspješni iako je bilo teško protiv Mladosti, koja se digla ove sezone. Taj prvi trofej smo obranili. Već smo zbog sjajnog učinka u europskoj Ligi prvaka tako blizu da osiguramo plasman na zavšni turnir. U Regionalnoj ligi je jasno tko će igrati na završnom turniru. Nepoznanica je tek tko će s koje pozicije krenuti, ali, iskreno, naš cilj je obraniti naslov. Dakle, nismo opterečeni s time kakav će nam put biti do trofeja. Znamo kako moramo biti odlični, kakvi smo bili protiv Olympiacosa, te kako jedino tako možemo ostvariti cilj – istaknuo je Xavi Garcia, kapetan Jug Croatia osiguranja. Nakon Olympiacosa gosti su HAVK Mladosti u derbiju 11. kola Regionalne lige. Na Savi se igra ove subote s početkom u 19 sati. To je već peti ovosezonski ogled Save i Gruža, dva naša najtrofejnija kluba.

Prvi je dobila HAVK Mladost, a nakon toga krenuli su Jugaši, te nanizali tri pobjede. Prvon dvije u Kupu Hrvatske, prvu u kvalifikacijama na Savi, a drugu u finalu u svom Gružu gdje su prije 15-ak dana bili sa 14:11 uspješniji u borbi za tri boda u skupini 'B' europske Lige prvaka).

- Nama je ova utakmica itekako važna u borbi za poziciju broj jedan – podvukao je Zoran Bajić, trener HAVK Mladosti. Jug CO, koji smatra kako će Mladost bez obzira na ishod derbija 11. kola na kraju biti broj jedan te domaćin Final 4 Regionalnje lige, želi pokazati kako je on gazda u hrvatskim bazenima.

- U najjačem sastavu dolazimo na Savu – istaknuo je Vjeko Kobešćak, trener Juga.

Hrvatski derbi možete pogledati na Arenasport 2.
24. travanj 2024 15:36