Sport Vaterpolo

VATERPOLSKA LIGA PRVAKA, 7. KOLO: JUG CO - OLYMPIACOS 10:6

IZVUČENA SEDMICA Potopljen u Gružu europski prvak, pljesak stopostotnim Jugašima!

VATERPOLSKA LIGA PRVAKA, 7. KOLO: JUG CO - OLYMPIACOS 10:6
Sjajna predstava Jugaša, te ni europski prvak, Olympiacos, nije imao izgleda. Ni on nije uspio izbjeći poraz protiv hrvatskog prvaka, koji je tako nastavio svoj savršeni niz. Dobio je sve utakmice prvog dijela natjecanja u skupini. Osvojio sve bodove, te gotovo da se već može početi pripremati za nastup na završnom turniru europske Lige prvaka, Final 8.

Počelo je tako da je Grk izborio prvi napad na utakmici, ali Jugov (Alex Papanastasiou). Zatim, Josip Pavić, kapetan Olympiacosa, nije imao posla u prva četiri napada domaćina (dva puta se tresao okvir gola, jednom je blok Olympiacosa bio sjajan, a jednom je Jugpv pokušaj otišlo izvan okvira gola). Olympiacos je u međuvremenu dva puta našao načina kako savladati Tonija Popadića. Prvo je uspio Konstantinos Genidounias, a potom i Ioannis Fountoulis. Jug je brzo odgovorio na isti način (kapetan Xavi Garcia je nakon četiri minute i 17 sekundi igre prvi savladao Pavića, a zatim je uspio to i Hrvoje Benić. Oba puta je domaćin imao brojčanu prednost). Na kraju prve četvrtine pogodio je Dubrovčanin, ali Olympiacosov (Andro Bušlje s igračem više).

Tri minute se u drugoj četvrtini čekalo na pogodak. Maro Joković je naciljao iz daljine nakon što je isticala kazna igraču Olympiacosa, koji je odgovorio odmah, i to također u trenutku kad je ulazio isključeni igrač. Georgios Dervisis je naciljao za novo vodstvo europskog prvaka. Hrvoje Benić je potom još jednom sjajno pogodio, zatim i Maro Joković, obojica s igračem više, za prvo vodstvo domaćina (dvije minute i 28 sekundi prije kraja druge četvrtine), koje je povećao Daniil Merkulov nakon polukontre (6:4).

Jugova serija se nastavila i u trećoj četvrtini. Jugaši su se obranili s igračem manje, pobjegli u kontru, u kojoj je Luka Lončar izborio peterac, koji je realizirao Loren Fatović. Potom je Luka Lozina 'digao' sve na noge, a Juga na plus četiri. Okrenul leđima, primnio je loptu, te je šraubom zakucao iza leđa Pavića. Peti pogodak u nizu Jugaša, a na drugoj strani peta obrana Popadića, koji je donio napad u kojem je opet pogodio domaćin, i to igrač u kapici s brojem pet (Mario Joković) za plus pet (šesti pogodak u nizu).

Potom je Popadić nizao obrane, te je Olympiacos tek nakon 15 minuta i 47 sekundi uspio prekinuti post u napadu. Jugov vratar je utakmicu zaključio s jedanaest obrana...

7. KOLO Jug CO – Olympiacos 10:6
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 800. Suci: Alessandro Severo (Italija) i David Gomez (Španjolska). Delegat: Jacques Racine (Švicarska).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (11 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar, Joković (3), Garcia (1), Lozina (1), Merkulov (1), Kržić, Žuvela, Benić (3), Papanastasiou, Vukojević. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
OLYMPIACOS: Pavić (7 obrana), Mylonakis (1), Skoumpakis, Genidounias (1), Fountoulis (1), Nikolaidis, Dervisis (1), Bušlje (1), Mourikis, Gounas (1), Argyropoulos, Obradović, Galanopoulos. Trener: Theodos Vlachos.
Igrač više: Jug CO 8/6, Olympiacos 11/3
Peterci: Jug CO 1/1, Olympiacos -
Četvrtine: 2:3, 4:1, 3:0, 1:2.
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije