Sport Vaterpolo

VATERPOLO

TRIGLAV REGIONALNA LIGA Šabac nastradao zbog Crvene zvezde

VATERPOLO
Otvorili su Šabac i Jug CO drugi dio ligaškog dijela Triglav regionalne lige. Ostali će obvezu 10. kola odraditi u subotu, 19. siječnja. U tom prvom ogledu nastavka pobjednik Kupa Srbije dočekao je pobjednika Kupa Hrvatske, koji je četiri dana prije neočekivano kiksao u Beogradu protiv Crvene zvezde. Zbog toga je Šabac u redovima hrvatskog prvaka, te branitelja naslova najboljeg u Triglav regionalnoj ligi, shvaćen daleko ozbilnije, te se novo iznenađenje nije dogodilo.

Daniil Merkulov, Rus u sastavu Juga, dva puta je izašao kao pobjednik protiv Gojka Pijetlovića, vratara Šapca. Nakon što je Marko Janković postigao prvi pogodak za domaćina, i to minutu i 28 prije kraja prve četvrtine, Jugaši su ekspresno odgovorili s nova dva pogotka (Luka Lozina i Loren Fatović). U drugoj četvrtini dubrovačka momčad je prvi put na plus četiri (6:2), u trećoj je otišla prvi put do najveće prednosti - plus sedam (11:4), koju je imala još u dva navrata (12:5 i konačnih 13:6).

Maro Joković nije igrao protiv Crvene zvezde, a sad se vratio u sastav, dok je zbog gripe za utakmicu protiv Šapca otpao Alexsandros Papanastasiou.

U 11. kolu, 26. siječnja, Jug CO je gost lidera, HAVK Mladost, koja je dobila svih devet utakmica, a koja u 10. kolu, 19. siječnja, igra u Beogradu protiv Crvene zvezde. HAVK Mladost ima 27 bodova, Jug CO s utakmicom više je drugi s 22 boda (7 pobjeda, 1 remi i 2 poraza), Jadran Carine HN je treći s 21 bodom, splitski Jadran četvrti s 19 bodova, Mornar BS je peti s 12 bodova...

Jugaše prije puta u Zagreb čeka ogled s europskim prvakom Olympiacosom u Gružu u 7. kolu skupine 'B' (srijeda, 23. siječnja od 20.30 sati).
 
10. KOLO Šabac – Jug CO 6:13
ŠABAC Gradski bazen.
ŠABAC:
G. Pijetlović (6 obrana), Eraković, Marković (1), Repanović, Toholj, Velkić, Ličanin, Lukić (1), Janković (3), Vučinić (1), Bolović, Ilić, Vukadinović, Vasović.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (3 obrane), Macan (2), Fatović (3), Lončar, Joković (1), Garcia (1), Lozina (2), Merkulov (2), Čulina, Raguž, Benić (2), Stahor, Jurišić, Perić. 
Igrač više: Šabac 2/1, Jug CO 10/2
Peterci: Šabac -, Jug CO -
Četvrtine: 2:4, 1:2, 1:5, 2:2.
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije