Sport Vaterpolo

VATERPOLO

REGIONALNA LIGA Crveni se Jug, izgubio je od Crvene zvezde!!!

VATERPOLO
Mirakul u Regionalnoj ligi. Najveće iznenađenje sezone. Je li moguće? Crvena zvezda je savladala Juga u 9. kolu s 11:10. To je njezina tek treća pobjeda, dok je Jug doživio drugi poraz, koji za njega - branitelja naslova - znači i oproštaj od borbe za prvu poziciju, koja donosi domaćinstvo završnog turnira.

Samo tri dana nakon sjajne igre i pobjede protiv zagrebačke Mladosti, šeste pobjede u šestom nastupu u europskoj Ligi prvaka, Jugaši su doživjeli poraz koji će teško opravdati. Izgubili su od sastava koji je u donjem domu Regionalne lige, koji je uspio samo dobiti ove sezone OVK POŠK i Šabac, a u svojoj skupini europske Lige prvaka je bez boda.

Jug je dobio prvu četvrtinu s 3:1, poveo u drugoj sa 4:1, te sa 5:4 nakon što je Crvena zvezda izjednačila na 4:4. Nakon što je anulirao prvo vodstvo domaćina uslijedila je serija Crvene zvezde 3:0 za 9:6. Domaćin je početkom posljednje četvrtine još jednom imao plus tri (10:7). Kad je Jug s dva pogotka stigao na pogodak zaostatka, Miloš Maksimović je postigao četiri i pol minute prije kraja svoj treći pogodak za 11:9. Do kraja samo jedan pogodak, i to Juga (Hrvoje Benić) dvije i pol minute prije kraja. Crvena zvezda je realizirala tek jednog od osam igrača više, Loren Fatović nije pri vodstvu Juga 4:3 realizirao peterac (obrana Aleksandra Kralja).

Crvena zvezda je nakon više od pet godina uspjela pobijediti Juga. Od finala Lige prvaka 2013. na Banjici nizala je neuspjehe. Istina, te sezone 2012./13. imala je Prlainovića, Šefika, Pijetlovića, Rađena, ali i tada je Jug CO bio favorit (Bijač, Bošković, Janović, Joković, Azevedo, Bušlje, Karač, Dobud, Ivović....). I tada je pobjeda Crvene zvezde bila iznenađenje, a taj poraz je i dan danas jedan od najtežih u povijesti dubrovačkog kluba.

Mladost je sa svih devet pobjeda prva (27 bodova). Jadran Carine Herceg Novi je dobio POŠK-a u Splitu, te skočio na drugo mjesto (21 bod). Jug CO i splitski Jadran su treći odnosno četvrti s po 19 bodova...

U 10. kolu Jug CO je gost Šabca, pobjednika Kupa Srbije.

9. KOLO: Crvena zvezda - Jug CO 11:10
BEOGRAD
Suci: Dario Blažević (Beograd) i Andreja Stanojević (Jagodina).
CRVENA ZVEZDA: Kralj (6 obrana), Martinović, Maksimović (3), Bursać, Perković, Vasić (5), Bitadze (1), Žeželj, Ilić, Milojević, Šulc (1), Radović (1), Mišović, Ljubenović
JUG CO: Popadić (7 obrana), Macan, Fatović (2), Lončar, Stahor, Garcia (1), Lozina (2), Merkulov (2), Čulina, Raguž (1), Benić (2), Papanastasiou, Jurišić, Perić.
Igrač više: Crvena zvezda 8/1, Jug CO 8/3
Peterci: Crvena zvezda 2/2, Jug CO 1/0
Četvrtine: 1:3, 3:2, 4:1, 3:4.
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva
Završila je i četvrta zrakoplovna manifestacija "AERONAUT 4" u sklopu kojeg su se održale razne aktivnosti za sv...
Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića
"Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 26. ožujka bez vode će biti stanovnici u Ulici Iva Vojnovića (od Janjinske u...
Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića