StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

REGIONALNA LIGA Crveni se Jug, izgubio je od Crvene zvezde!!!

12. siječnja 2019. - 22:54
Mirakul u Regionalnoj ligi. Najveće iznenađenje sezone. Je li moguće? Crvena zvezda je savladala Juga u 9. kolu s 11:10. To je njezina tek treća pobjeda, dok je Jug doživio drugi poraz, koji za njega - branitelja naslova - znači i oproštaj od borbe za prvu poziciju, koja donosi domaćinstvo završnog turnira.

Samo tri dana nakon sjajne igre i pobjede protiv zagrebačke Mladosti, šeste pobjede u šestom nastupu u europskoj Ligi prvaka, Jugaši su doživjeli poraz koji će teško opravdati. Izgubili su od sastava koji je u donjem domu Regionalne lige, koji je uspio samo dobiti ove sezone OVK POŠK i Šabac, a u svojoj skupini europske Lige prvaka je bez boda.

Jug je dobio prvu četvrtinu s 3:1, poveo u drugoj sa 4:1, te sa 5:4 nakon što je Crvena zvezda izjednačila na 4:4. Nakon što je anulirao prvo vodstvo domaćina uslijedila je serija Crvene zvezde 3:0 za 9:6. Domaćin je početkom posljednje četvrtine još jednom imao plus tri (10:7). Kad je Jug s dva pogotka stigao na pogodak zaostatka, Miloš Maksimović je postigao četiri i pol minute prije kraja svoj treći pogodak za 11:9. Do kraja samo jedan pogodak, i to Juga (Hrvoje Benić) dvije i pol minute prije kraja. Crvena zvezda je realizirala tek jednog od osam igrača više, Loren Fatović nije pri vodstvu Juga 4:3 realizirao peterac (obrana Aleksandra Kralja).

Crvena zvezda je nakon više od pet godina uspjela pobijediti Juga. Od finala Lige prvaka 2013. na Banjici nizala je neuspjehe. Istina, te sezone 2012./13. imala je Prlainovića, Šefika, Pijetlovića, Rađena, ali i tada je Jug CO bio favorit (Bijač, Bošković, Janović, Joković, Azevedo, Bušlje, Karač, Dobud, Ivović....). I tada je pobjeda Crvene zvezde bila iznenađenje, a taj poraz je i dan danas jedan od najtežih u povijesti dubrovačkog kluba.

Mladost je sa svih devet pobjeda prva (27 bodova). Jadran Carine Herceg Novi je dobio POŠK-a u Splitu, te skočio na drugo mjesto (21 bod). Jug CO i splitski Jadran su treći odnosno četvrti s po 19 bodova...

U 10. kolu Jug CO je gost Šabca, pobjednika Kupa Srbije.

9. KOLO: Crvena zvezda - Jug CO 11:10
BEOGRAD
Suci: Dario Blažević (Beograd) i Andreja Stanojević (Jagodina).
CRVENA ZVEZDA: Kralj (6 obrana), Martinović, Maksimović (3), Bursać, Perković, Vasić (5), Bitadze (1), Žeželj, Ilić, Milojević, Šulc (1), Radović (1), Mišović, Ljubenović
JUG CO: Popadić (7 obrana), Macan, Fatović (2), Lončar, Stahor, Garcia (1), Lozina (2), Merkulov (2), Čulina, Raguž (1), Benić (2), Papanastasiou, Jurišić, Perić.
Igrač više: Crvena zvezda 8/1, Jug CO 8/3
Peterci: Crvena zvezda 2/2, Jug CO 1/0
Četvrtine: 1:3, 3:2, 4:1, 3:4.
19. travanj 2024 11:39