StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNI TURNIR KUPA HRVATSKE ZA VATERPOLISTICE

DRUGO POLUFINALE Mladost čekala i dočekala (opet) OVK POŠK

21. prosinca 2018. - 22:06
OVK POŠK – Primorje EB 11:6
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Suci: Mateo Jović i Jakov Blašković. Delegat: Luko Vuletić (svi iz Dubrovnika).
OVK POŠK: Marijeta Barišić (7 obrana), Klaudija Stana Jurić, Dora Vujević, Ema Carević (4), Elena Vukelić (1), Magdalena Butić (1), Magdalena Majlat, Jelena Butić, Paula Bradašić, Ivana Butić (3), Bruna Barišić (1), Domina Butić (1), Antonia Šetka, Paula Batinović. Trener: Tino Vegar.
PRIMORJE EB: Alexandra Ratković (8 obrana), Sara Vucelić (1), Laura Virag, Mojca Jereb, Kristina Hanzijer, Lara Kinkela, Ilijana Brkić (2), Martina Nadilo (2), Korina Jureša (1). Trener: Darko Adžić.
Igračica više: OVK POŠK 6/5, Primorje EB 7/2
Peterci: OVK POŠK -, Primorje EB -
Četvrtine: 3:1, 4:2, 3:3, 1:0

Ništa nova u Kupu Hrvatske. I ove godine u finalu OVK POŠK i Mladost (subota, 22. prosinca, 16 sati) krenuti u borbu za prvi domaći ovosezonski trofej. Mladostašice brane naslov. Prije godinu dana su na svojoj Savi slavile s 10:6. OVK POŠK se držao do tri i pol minute prije kraja treće četvrtine kad je došao na pogodak zaostatka (6:5), ali do kraja treće četvrtine nanizala je Mladost četiri pogotka, te je pitanje pobjednika bilo odlučeno prije početka posljednjih osam minuta finala.

Zanimljivo, Mladost je prošle sezone finale izborila pobjedom protiv Viktorie, a OVK POŠK uspjehom protiv Primorja. Polufinale između OVK POŠK-a i Primorja EB je bilo daleko zanimljivije, ali ne tako kao prošle godine kad je riječka ekipa vodila sa 6:2, a izgubila na kraju sa 7:6.

Primorje EB je ovaj put u Gruž stiglo bez Lee Saftić, te imalo samo devet igračica u zapisniku. Pojačalo se za Martinu Nadilo, kapetanicu Juga. U Šibeniku, u kvalifikacijama za Final four, splitska ekipa je bila bolja od riječke sa 14:2. OVK POŠK je dobio prvu četvrtinu s 3:1, početkom druge poveo sa 4:1, ali s dva pogotka u nizu vratilo se Primorje. Na poluvremenu je OVK POŠK imao 7:3, ali početkom treće evo opet s dva pogotka riječke ekipe. Tek je nakon trećeg bijega OVK POŠK uspio slomiti otpor

- Mogli smo i bolje, ali najvažnije smo ostvarili. Zadovoljan sam pobjedom. Problem nam je jer smo u Dubrovniku bez prve vratarke, Irene Barišić. Što se riče finala, Mladost je u njemu favorit. Nije to nikakva sad 'pila naopako', već je uistinu tako. Pogotovo zbog izostanka prve vratarke. Ali, zna se naš cilj. Pružiti najbolju utakmicu ove godine, i otežat Mladosti što više osvajanje Kupa Hrvatske. Naravno, priželjkujući kako ćemo imati priliku za nešto više – naglasio je Tino Vegar, koji je uoči nove sezone preuzeo vođenje vaterpolistica OVK POŠK.

Do jučer je bivši reprezentativac radio samo s muškima u svojoj trenerskoj karijeri.

- Velika je razlika – rekao je Vegar, vlasnik srebrne medalje s Olimpijskih igara u Atlanti 1996., prvog velikog uspjeha hrvatske vaterpolske reprezentacije, koji je poželio kako će njegova ekipa učiniti zanimljivim finale Kupa Hrvatske. OVK POŠK je osnovan u ljeto 2017. godine. Nekoliko mjeseci poslije igrao je prvo finale Kupa Hrvatske. Sad ima drugu priliku za prvi trofej. Mladost je Kup Hrvatske osvajala šest puta. Druga je po uspješnosti. Tako će ostati i dalje. Na vrhu je splitska Bura s deset 'kanti' Kupa Hrvatske.
25. travanj 2024 14:17