StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNI TURNIR KUPA HRVATSKE ZA VATERPOLISTICE

PRVO POLUFINALE Mladostašice opet (nad)igrale Viktoriu

22. prosinca 2018. - 00:11
Mladost – Viktoria 20:5
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Suci: Robert Tiozzo i Robert Prančić. Delegat: Željko Kaurloto (svi iz Splita).
MLADOST: Nataša Šerkinić (9 obrana), Emmi Miljković (4), Dora Kangler, Dina Lordan (2), Matea Skelin (3), Mia Topić (3), Dea Domazet (4), Petra Bukić (1), Rea Lacić, Lidija Crnički, Leona Janković, Roberta Petrov, Filipa Petrić (3). Trenerica: Mia Šimunić.
VIKTORIA: Franka Erak (10 obrana), Dina Plenča, Aneta Kalabrić, Ana Goreta (1), Sara Kontek, Klara Jakelić, Karmen Ćaleta Car, Marijeta Storić, Franka Kovačev, Matija Bumbak, Marijeta Jolić, Ana Desnica, Andrea Marić, Magdalena Vincek (4). Trener: Marijo Čaleta.
Igračica više: Mladost 1/1, Viktoria 1/0
Peterci: Mladost 1/1, Viktoria -
Četvrtine: 6:1, 5:0, 5:0, 4:4.

Sve isto kao i prošle godine. Mladost je prva izborila finale. Opet je bila uvjerljiva u polufinalu protiv šibenske Viktorie. Braniteljice naslova su utakmicu otvorile s vodstvom 4:0. Zatim je pogodila za Viktoriu Ana Goreta. Naciljala je iz daljine. Bilo je to u prvoj četvrtini, nakon 3 minute i 22 sekunde igre. Potom je Mladost nanizala jedanaest pogodaka. Novi pogodak je šibenska ekipa postigla nakon 21 minutu i 7 sekundi. Pogodila je Magdalena Vincek, koja je u posljednjoj četvrtini četiri puta prevarila Robertu Petrov, koja je u nastavku bila na vratima Mladosti.

- Vidjeli smo snagu i moć Mladosti, koja je prejaka ekipa za nas. Skoro sve reprezentativke. Nama su nedostajale četiri igračice iz prvih sedam, ali ne tražim opravdanje, niti govorim kako bi i s njima mogli parirati. Međutim, vjerujem kako bi kompletni mogli izdržati barem dvije četvrtine. Ovako, sve je bilo vrlo brzo riješeno – istaknuo je Marijo Čaleta, trener Viktorie.

- Možda su moje mlade cure se 'slomile' pod pritiskom činjenice da je utakmicu izravno prenosila televizija. Pazite, ovo su curice od 13 do 15 godina. Tek su dvije malo starije.

Viktoria je u Gružu bila bez prvog centra (Isabella Belamarić), prvog beka (Matea Galić), izostala je Marlena Skelin te Rea Pelicarić. Prošle godine na Savi, također u polufinalu završnog turnira Kupa Hrvatske, Mladost je bila bolja sa 18:5. Sad s 20:5.

- S obzirom na sve zadovoljniji sam nakon ove utakmice jer su igrale neke cure, kojima su ovo bili prvi nastupi u seniorskoj konkurenciji, a još su kadetkinje. Ako ova ekipa bude pet godina na okupu, ako u tome uspijemo, vjerujem kako ćemo tada moći parirati najboljima. Pazite, Šibenik je mali grad. Svake godine izgubimo po nekoliko udarnih igračica. Nije lako svaki put kretati iznova. Naravno, rezultatom ne mogu biti zadovoljan. Ali, ponavljam, ako budemo na okupu, i ako cure nastave raditi kako sad rade, onda vjerujem kako ćemo za koju godinu doći u priliku da razmišljamo i o nečem boljem – podvukao je Čaleta.
19. travanj 2024 00:22