Sport Vaterpolo

VATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

MORNARE, LIPI MOJ Kobešćak: 'Samo o njemu razmišljamo!'

VATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE
Dijeli se prvi domaći trofej u sezoni, i to u Gružu, koji je domaćin završnog turnira Kupa Hrvatske u obje konkurencije. U hramu vaterpola su i vaterpolistice, polufinala su poslijepodne (16 sati: HAVK Mladost - Viktoria Šibenik, 17.45 sati: POŠK - Primorje EB), ali nema ove sezone Jugašica u natjecanju. Dubrovački ženski klub je odustao od nastupa sa seniorskom ekipom te će igrati samo s mladima.

Vaterpolisti pak u bazen uskaču sutra. Nakon finala vaterpolistica (16 sati), u prvom polufinalu od 18 sati u subotu, 22. prosinca, igraju Jug CO i Mornar BS, a od 20 sati splitski Jadran i zagrebačka Mladost. Finale vaterpolista je u nedjelju, 23. prosinca, od 16.15 sati.

- Mornar je protivnik o kojem samo razmišljamo - naglasio je Vjeko Kobešćak, Jugov trener. Podsjetio je kako je Mornar BS izgubio samo s pogotkom razlike od splitskog Jadrana u zadnjem kolu regionalne lige (7:6), kako momčad trenera Zdeslava Vrdoljaka ima odličan centarski par, Rina Burića, Ivana Živkovića... 

- Mornar je spoj iskustva i mladosti. Ne očekujemo laku utakmicu - dodao je Jugov trener, koji ima stopostotan učinak u Kupu Hrvatske od kada je sjeo na dubrovačku klupu. Pobjednik 2015., pobjednik 2016., pobjednik 2017. godine!

Potom Xavi Garcia. Kapetan je s trenerom izašao pred novinare, te istaknuo kako je nakon nekoliko godina opet zanimljiv završni turnir Kupa Hrvatske.

- Imamo tri momčadi koje igraju Euroligu - naglasio je Garcia. Na njegove riječi kako osvajanje Kupa donosi mir, 'reagirao' je Kobešćak.

- Možeš biti miran deset dana - nasmijao se Jugov trener, te pozvao navijače Juga, ali i sve ljubitelje vaterpola da dođu ovaj vikend u Gruž.

- Posjećenost na našim utakmicama, pogotovo na utakmicama u Euroligi, je veća nego prošle sezone. Dugo nismo trebali podršku s tribina.

Zagrebačka Mladost i splitski Jadran su ove sezone 'uzdrmali' Juga usred Gruža. Bilo je to prvih dana nove sezone. Mladost je Juga ostavila praznih ruku, a splitski Jadran je otkinuo domaćinu dva boda. U srijedu je Jug odigrao sjajno protiv WASPO Hannovera u njegovom domu u Euroligi. Nanizao je deset pogodaka, poveo s 10:1, te je i nakon 5. kola natjecanja u skupini 'B' na stopostotnom učinku i sad s 5 bodova više od prvog pratitelja.

- S naše strane odigrano jako dobro. Bez greške. Od samog početka iskoristili smo sve slabosti domaćina, te već sredinom druge četvrtine osigurali uspjeh - istaknuo je Kobešćak.

Zbog posljednjih izvedbi, a pogotovo zbog posljednje, nakrcali su se Jugaši samopouzdanjem. Međutim, o finalu, osvajanju Kupa, nastavku svog niza, Jugov trener i kapetan ni riječi. Mornar je protivnik o kojem Jugaši samo razmišljaju u ovom trenutku.
Sukno ne igra
Hoće li Sandro Sukno zaigrati za Jug na završnom turniru Kupa Hrvatske, te odigrati prvu utakmicu nakon operacije srca, koju je imao početkom ove godine i povratka u Gruž? Vraća li se najbolji igrač svijeta 2017., kapetan svjetskih prvaka iz Budimpešte, a što željno iščekuju ne samo Jugovi navijači, već svi ljubitelji vaterpola?

Odgovor je negativan. Sukno neće zaigrati ovog vikenda. Kratko i jasno je odgovorio Kobešćak.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Na okupu vrhunski svjetski ginekolozi

Na okupu vrhunski svjetski ginekolozi
Dubrovnik je od 21. do 23. ožujka domaćin jednog od najvećih medicinskih skupova u Hrvatskoj ove godine. Skup po...
Na okupu vrhunski svjetski ginekolozi

"Ježeva kućica" sutra u 17:00 sati!

"Ježeva kućica" sutra u 17:00 sati!
Kazališna družina Kolarin će na radost mnogobrojne dječice odigrati "Ježevu kućicu", sutra 22. ožujka u 17 sati ...
"Ježeva kućica" sutra u 17:00 sati!