Sport Vaterpolo

VATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

MORNARE, LIPI MOJ Kobešćak: 'Samo o njemu razmišljamo!'

VATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE
Dijeli se prvi domaći trofej u sezoni, i to u Gružu, koji je domaćin završnog turnira Kupa Hrvatske u obje konkurencije. U hramu vaterpola su i vaterpolistice, polufinala su poslijepodne (16 sati: HAVK Mladost - Viktoria Šibenik, 17.45 sati: POŠK - Primorje EB), ali nema ove sezone Jugašica u natjecanju. Dubrovački ženski klub je odustao od nastupa sa seniorskom ekipom te će igrati samo s mladima.

Vaterpolisti pak u bazen uskaču sutra. Nakon finala vaterpolistica (16 sati), u prvom polufinalu od 18 sati u subotu, 22. prosinca, igraju Jug CO i Mornar BS, a od 20 sati splitski Jadran i zagrebačka Mladost. Finale vaterpolista je u nedjelju, 23. prosinca, od 16.15 sati.

- Mornar je protivnik o kojem samo razmišljamo - naglasio je Vjeko Kobešćak, Jugov trener. Podsjetio je kako je Mornar BS izgubio samo s pogotkom razlike od splitskog Jadrana u zadnjem kolu regionalne lige (7:6), kako momčad trenera Zdeslava Vrdoljaka ima odličan centarski par, Rina Burića, Ivana Živkovića... 

- Mornar je spoj iskustva i mladosti. Ne očekujemo laku utakmicu - dodao je Jugov trener, koji ima stopostotan učinak u Kupu Hrvatske od kada je sjeo na dubrovačku klupu. Pobjednik 2015., pobjednik 2016., pobjednik 2017. godine!

Potom Xavi Garcia. Kapetan je s trenerom izašao pred novinare, te istaknuo kako je nakon nekoliko godina opet zanimljiv završni turnir Kupa Hrvatske.

- Imamo tri momčadi koje igraju Euroligu - naglasio je Garcia. Na njegove riječi kako osvajanje Kupa donosi mir, 'reagirao' je Kobešćak.

- Možeš biti miran deset dana - nasmijao se Jugov trener, te pozvao navijače Juga, ali i sve ljubitelje vaterpola da dođu ovaj vikend u Gruž.

- Posjećenost na našim utakmicama, pogotovo na utakmicama u Euroligi, je veća nego prošle sezone. Dugo nismo trebali podršku s tribina.

Zagrebačka Mladost i splitski Jadran su ove sezone 'uzdrmali' Juga usred Gruža. Bilo je to prvih dana nove sezone. Mladost je Juga ostavila praznih ruku, a splitski Jadran je otkinuo domaćinu dva boda. U srijedu je Jug odigrao sjajno protiv WASPO Hannovera u njegovom domu u Euroligi. Nanizao je deset pogodaka, poveo s 10:1, te je i nakon 5. kola natjecanja u skupini 'B' na stopostotnom učinku i sad s 5 bodova više od prvog pratitelja.

- S naše strane odigrano jako dobro. Bez greške. Od samog početka iskoristili smo sve slabosti domaćina, te već sredinom druge četvrtine osigurali uspjeh - istaknuo je Kobešćak.

Zbog posljednjih izvedbi, a pogotovo zbog posljednje, nakrcali su se Jugaši samopouzdanjem. Međutim, o finalu, osvajanju Kupa, nastavku svog niza, Jugov trener i kapetan ni riječi. Mornar je protivnik o kojem Jugaši samo razmišljaju u ovom trenutku.
Sukno ne igra
Hoće li Sandro Sukno zaigrati za Jug na završnom turniru Kupa Hrvatske, te odigrati prvu utakmicu nakon operacije srca, koju je imao početkom ove godine i povratka u Gruž? Vraća li se najbolji igrač svijeta 2017., kapetan svjetskih prvaka iz Budimpešte, a što željno iščekuju ne samo Jugovi navijači, već svi ljubitelji vaterpola?

Odgovor je negativan. Sukno neće zaigrati ovog vikenda. Kratko i jasno je odgovorio Kobešćak.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Zapalio se Libertasov autobus u Mokošici

Zapalio se Libertasov autobus u Mokošici
Libertasov autobus zapalio se jutros u Novoj Mokošici. Na mjesto događaja uputila su se četiri vatrogasna vozila...
Zapalio se Libertasov autobus u Mokošici