Sport Vaterpolo

VATERPOLSKA LIGA PRVAKA, 5. KOLO: WASPO HANNOVER - JUG CO 7:14

SVE JE SUPER I SVE JE ZA PET Jugaši napravili seriju 10:0 u domu domaćina Final 8!

VATERPOLSKA LIGA PRVAKA, 5. KOLO: WASPO HANNOVER - JUG CO 7:14
Očitali su Jugaši lekciju WASPO Hannoveru u njegovom domu. Uništili su domaćina završnog turnira najboljih osam, i to su bili sjajni pogotovo u drugih osam minuta koje su riješili u svoju korist sa čak 7:0 nakon čega su imali osam pogodaka viška (9:1)! Već tada je bilo jasno kako je momčad trenera Vjeka Kobešćaka posao u 2018. godini u skupini 'B' europske Lige prvaka odradila za čistu peticu. U novu, 2019. godinu, ulazi sa svih 15 bodova i s prvog mjesta.

Poveo je domaćin: Rus Daniil Merkulov je isključen, a Talijan Alex Giorgetti pogodio. Izjednačio je gost na isti način: Marin Ban je isključen, a Maro Joković pogodio. Potom domaćin nije iskoristio igrača više: Luka Lončar je isključen, a Toni Popadić upisao dvije obrane u tom napadu domaćina s igračem više. Jug je prvi put poveo iz peterca, kojeg je izborio Lončar, a realizirao Loren Fatović. Potom je Lončar zaradio igrača više, ali Merkulov nije uspio savladati Moritza Schenkela na vratima WASPO Hannovera.

U prvom napadu u drugoj četvrtini ide Jug na dva razlike. Nije uspio s igračem više Marko Macan prvi put savladati Schenkela, ali jest drugi put. Potom je isključen Luka Lozina, ali su pogriješili domaći. Uslijedila je kontra Juga. Fatović je pobjegao. Giorgetti ga nije uspio stići, a Schenkel obraniti (4:1). Nakon toga novo isključenje Jugaša (Marko Žuvela), ali i nova obrana s igračem manje. Nova kazna za domaćina nakon toga: Hrvoje Benić je naciljao za 5:1. Nova obrana Jugaša nakon čega je Lončar donio novog igrača više Jugu. Neumoljiv je Fatović (6:1). Pola minute poslije već je 7:1 za Jug (Joković). Nakon tri minute novi pogodak Juga (Xavi Garcia), a 12 sekundi prije isteka posljednje četvrtine pogodio je još jednom pogodio Joković.

Niz Jugaša nastavio se u trećoj četvrtini. Deseti pogodak u nizu hrvatskog prvaka postigao je Lončar, koji je pospremio odbijanac. Potom je Alex Giorgetti prekinuo crni niz domaćina, koji je bio bez pogotka 16 minuta i 55 sekundi... Jugaši su dva puta imali devet pogodaka viška (10:1 i 11:2). 

Jugaši se okreću završnom turniru Kupa Hrvatske, koji se igra ovaj vikend u Gružu. U polufinalu ih u subotu, 22. prosinca, čeka Mornar BS (18 sati). U drugom polufinalu od 20 sati suparnici su splitski Jadran i zagrebačka Mladost. Finale je u nedjelju, 23. prosinca, od 16.15 sati.  
WASPO Hannover – Jug CO 7:14
HANNOVER Suci: Georgis Stavridis (Grčka) i Gokhan Can Ciger (Turska). Delegat: Angel Moliner (Španjolska).
WASPO HANNOVER: Schenkel, Ćorušić, Bukowski, Real (1), Brguljan, Radović (1), Jokić, Sekulić, Estrany (2), Giorgetti (3), Ban, Goetz. Trener: Karsten Seehafer.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić, Macan (2), Fatović (3), Lončar (2), Joković (4), Garcia (1), Lozina, Merkulov, Čulina, Žuvela, Benić (2), Papanastasiou, Vukojević. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
Igrač više: WASPO Hannover 13/5, Jug CO 11/7
Peterci: WASPO Hannover -, Jug CO 1/1
Četvrtine: 1:2, 0:7, 4:3, 2:2
  
Jug svih 15!
Srijeda, 19. prosinca, Hannover: WASPO Hannover - Jug CO 7:14, Berlin: Spandau 04 - Jadran Split 12:11, Szolnok: Szolnoki - Olympiacos 9:9, Zagreb: HAVK Mladost - BPM Sport Managment (20.30 sati).

POREDAK
1. Jug CO 15 bodova
, 2. BPM Sport Management (utakmica manje) 9 bodova, 3. Olympiacos 8 bodova, 4. HAVK Mladost (utakmica manje) 7 bodova, 5. Szolnoki 5 bodova, 6. Spandau 04 4 boda, 7. Jadran Split 3 boda, 8. WASPO Hannover 2 boda.

U 6. kolu, 9. siječnja 2019., Jug CO dočekuje zagrebačku Mladost. Još igraju: Olympiacos - Jadran Split, Szolnoki - WASPO Hannover, te BPM Sport Managment - Spandau 04. 
Jug 100 posto u Hannoveru i svaki put 7 razlike!
Bio je ovo peti ogled Juga i WASPO Hannovera u Ligi prvaka. Svih pet je odigrano u posljednje tri sezone. Svaki put su suparnici u skupini. Četvrti put je Jug CO pobijedio, sva tri puta u Hannoveru, te jednom u Gružu gdje je WASPO Hannover u prvom međusobnom ogledu, bilo je to u sezoni 2016./17., izbjegao poraz (15:15). Nakon toga nižu Jugaši pobjede.

Zanimljivo, svaki put je u Hannoveru bilo sedam razlike za Jug (13:6, 17:10 i 14:7)

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Zbog nužde riskiraju glavu

Zbog nužde riskiraju glavu
Svima je jasno da nužda ne bira, ali da je baš tako stislo da s automobilom nije mogao skrenuti na obližnje proš...
Zbog nužde riskiraju glavu

Otvoren granični prijelaz Gornji Brgat

Otvoren granični prijelaz Gornji Brgat
Otvoren je Stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Gornji Brgat. Za pr...
Otvoren granični prijelaz Gornji Brgat