StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

ZADNJI RADNI TJEDAN U 2018. GODINI Otišli po bodove u Njemačku, a zatim ih čeka bitka za prvi ovosezonski trofej

18. prosinca 2018. - 23:04
Jugov trener Vjekoslav Kobešćak u Njemačku je poveo trinaest igrača, dakle, tko je otišao tri dana nakon ogleda s Primorcem iz Kotora u Gružu za bodove u regionalnoj ligi (17:7) – taj igra u srijedu za bodove u europskoj Ligi prvaka, a u Hannoveru su  Toni Popadić, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Xavi Garcia, Luka Lozina, Daniil Merkulov, Kristijan Čulina, Marko Žuvela, Hrvoje Benić, Alex Papanastasiou i Antonio Vukojević.

Grad Hannover je od 6. do 8. lipnja 2019. domaćin Final 8, završnog turnira europske Lige prvaka, a Jugaši su nakon četiri odigrana kola vodeći sastav skupine 'B', jedini sastav sa stopostotnim učinkom. WASPO Hannover, domaćin Jugašima u 5. kolu, jedini je siguran sudionik završnog turnira, ali njegovi rezultati se uzimaju u obzir. Moglo bi se sad raspravljat je li dobro da domaćin ima osiguran nastup na završnom turniru, a utječe na poredak, međutim, to je tako, i ne može se promijeniti, te se ostali sastavi skupine 'B' tuču za preostala tri mjesta i gledaju ne poskliznuti se protiv domaćina Final 8, koji je već 'zakačio' dvojicu.

Otkinuo je WASPO Hannover dva boda zagrebačkoj Mladosti na Savi, te kod kuće branitelju naslova, Olympiacosu. Neokrznuti u ogledu s domaćinom Final foura prošli su za sad BPM Sport Managment i splitski Jadran, a sad Jugaši žele biti u tom društvu i ako u tome uspiju 2018. u skupini 'B' europske Lige prvaka bit će za čistu peticu!

Znaju u Jugu dobro da Olympiacos se iz Hannovera vratio sa samo bodom, kako je talijanski BPM Sport management pobijedio sa samo pogotkom razlike. Znaju i kako WASPO Hannover ne može računati na centra Jorna Winkelhorsta, koji je isključen u Splitu protiv Jadrana (brutalni prekršaj).

- Sigurno će zbog toga mijenjati nešto u svojoj igri. Možda bude puno više uplivavanja na poziciju dva metra – mišljenja je Jugova petica, reprezentativac Maro Joković.

Dok Jugaši u Hannoveru razmišljaju o domaćinu, u Gružu se privode kraju kockice organizacije završnog turnira Kupa Hrvatske za vaterpolistice (21. i 22. prosinca) i vaterpolista (22. i 23. prosinca). Jugaši brane naslov. Žele po 14. put osvojiti naslov. Sva tri boda iz Hannovera bi ih nakrcala samopouzdanjem uoči odluke o prvom domaćem ovosezonskom trofeju.

Utakmica 5. kola skupine 'B europske Lige prvaka WASPO Hannover – Jug CO počinje u srijedu, 19. prosinca, u 19 sati.
POREDAK Skupina 'B'
1. Jug CO 12 bodova, 2. BPM Sport Management 9 bodova, 3. HAVK Mladost 7 bodova, 4. Olympiacos 7 bodova, 5. Szolnoki 4 boda, 6. Jadran Split 3 boda, 7. WASPO Hannover 2 boda, 8. Spandau 04 1 bod.
5. kolo - zadnje u 2018. godini
Srijeda, 19. prosinca, Hannover: WASPO Hannover - Jug CO, Berlin: Spandau 04 - Jadran Split, Szolnok: Szolnoki - Olympiacos, Zagreb: HAVK Mladost - BPM Sport Managment.
Ne može Jug CO bez WASPO Hannovera
Ovo je treća sezona WASPO Hannovera u eliti, i svaki put je s Jugom u skupini.

Prošle sezone, prvo (29. studenog 2017.) u 3. kolu skupine 'A': WASPO Hannover – Jug CO 6:13, a potom (18. travnja 2018.) u 12. kolu skupine 'A': Jug CO – WASPO Hannover 14:9.  

U sezoni 2016./17. prvo u 5. kolu skupine 'B' (8. veljače 2017. godine): Jug CO – WASPO Hannover 15:15 uz podsjetnik kako je Jug CO posljednju četvrtinu dobio sa čak 9:5, a samo deset dana poslije u 6. kolu (18. veljače 2017. godine): WASPO Hannover – Jug CO 10:17.

Dakle, četiri ogleda: tri pobjede Jug CO te jedan remi (pogodak razlika 59:40). U Hannoveru oba puta Jug CO osvaja sva tri boda. Može li i treći put?

25. travanj 2024 18:47