StoryEditorOCM
VaterpoloTRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA, 8. KOLO: JUG CO - PRIMORAC KOTOR 17:7

ŠIMUNOVIĆ I IVANIŠ DEBI OKRUNILI POGOTKOM Merkulov top, Vukojević obranio peterac

15. prosinca 2018. - 22:10
Nova, šesta pobjeda Jugaša u regionalnoj ligi, koji su i dalje usamljeni na drugom mjestu te i dalje s pet bodova manje od Mladosti. Jugaši su u 8. kolu bili bolji od Primorca u Gružu sa 17:7 te sad imaju 19 bodova, dok je Mladost kod kuće nadigrala POŠK s 19:3 i ima maksimalna 24 boda. Treći Jadran Carine Herceg Novi je na 18 bodova, a splitski Jadran na četvrtom mjestu ima 16 bodova...
 
Prvi pogodak u Gružu dočekali smo nakon 3 minute i 16 sekundi. Pogodio je Rus u kapici Juga Daniil Merkulov. Pogodio je još jednom u istoj minuti realiziravši peterac kojeg je izborio Loren Fatović, a kojeg je skrivio Dušan Matković. Upravo je Matković bio strijelac prvog pogotka za goste. Primorac je prvi pogodak na utakmici postigao nakon 4 minute i 9 sekundi igre. Merkulov je postigao ukupno šest pogodaka, prva dva, zatim četiri od prvih pet pogodaka, pet od prvih sedam pogodaka te posljednji pogodak hrvatskog prvaka u utakmici 8. kola.

Debi u kapici prve momčadi Juga imali su Nikola Šimunović i Boris Ivaniš. Šimunović je 3 minute i 50 prije kraja druge četvrtine postigao pogodak realiziravši igrača više kad je po drugi put bio isključen Nikola Pavličević, jedan od dvojice Dubrovčana koja su ovo ljeto prešla iz Gruža u Kotor (drugi je Marko Ivanković). Šimunović je pogodio za vodstvo 6:3. Debi u kapici prve momčadi Juga pogotkom je okrunio i Ivaniš. Naciljao je iz daljine 40 sekundi prije kraja druge četvrtine za 9:3.

Prve dvije četvrtine na vratima Juga je bio Toni Popadić, a zadnje dvije Antonio Vukojević, koji se pred kraj istaknuo obranom peterca, a potom izašao kao pobjednik u dvoboju jedan na jedan, te zaslužio pljesak s tribina.

Ogled s Primorcem bio je posljednji za bodove u regionalnoj ligi u 2018. godini. Naime, 9. kolo se igra 12. siječnja 2019. godine kad je Jug CO gost Crvene zvezde u Beogradu. Sad se Jugaši okreću prvo utakmici 5. kola europske Lige prvaka (gosti su u srijedu, 19. prosinca, WASPO Hannovera), a potom i završnici Kupa Hrvatske, koja se igra 22. i 23. prosinca u Gružu (Jug CO u polufinalu igra protiv Mornara BS, dok se u drugom polufinalu sastaju zagrebačka Mladost i splitski Jadran). 

FOTO Boris Ivaniš (10) i Nikola Šimunović (9) - debi u kapice prve momčadi Jug CO okrunili pogotkom
8. KOLO Jug CO – Primorac 17:7
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 250. Suci: Nenad Periš (Split) i Miroslav Mijanović (Herceg Novi). Delegat: Ljubomir Gojkov (Split).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (4 obrane), Macan (1), Fatović (2), Lončar, Joković (1), Garcia (1), Lozina (1), Merkulov (6), Šimunović (1), Ivaniš (1), Benić (1), Papanastasiou (1), Vukojević (4 obrane), Žuvela (1). Trener: Vjeko Kobešćak.
PRIMORAC: Shubladze (6 obrana), Sekulić, Crepulja (2), Petrović (1), Matković (1), Gopčević, Ivanković, Pavličević, Vishnyakov, Grgurević, Kriještorac (2), Mačić (1), Isljamović (0 obrana), Stanojević. Trener: Petar Vico.
Igrač više: Jug CO 7/3, Primorac 8/1
Peterci: Jug CO 1/1, Primorac 1/0
Četvrtine: 3:2, 6:2, 4:1, 4:2.

19. travanj 2024 23:51