StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

HRVATSKA U NIŠU Svjetski prvak protiv olimpijskog i europskog prvaka

Piše PSD.
11. prosinca 2018. - 10:26
Igramo protiv sjajne, velike momčadi, protiv najjačih suparnika. No, čak bi rekao da su svejedno takve utakmice na određeni način i najlakše. Točno znate što vas čeka, idemo se nadmetati, a mislim da će puno veći pritisak biti na domaćinu nego na nama – rekao je Luka Lončar, reprezentativni centar Hrvatske uoči utakmice sa Srbijom u Nišu u 3. kolu kvalifikacija Svjetske lige, ujedno Europa kupa.

Hrvatska, aktualni svjetski prvak i pobjednik Europa kupa, u Nišu će biti bez prvog vratara Marka Bijača, koji se ozlijedio na treningu PRO Recca (lom prsta), te bez braniča Ivana Buljubašića koji je nedavno sanirao ozljedu ramena, ali još trpi određene bolove. Srbija je aktualni olimpijski pobjednik i europski prvak. 

- Iz toga razloga, ne želeći riskirati obnovu ozljede, umjesto njega je u momčadi Marino Čagalj. Baš kao što sam za ovu utakmicu prvom vrataru Ivanu Marceliću pridodao Matu Anića iz Jadrana – rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska će protiv Srbije igrati u srijedu, 12. prosinca, od 17.30 sati u sastavu: vratari  Ivan Marcelić (HAVK Mladost) i Mate Anić (Jadran Split), centri Luka Lončar (Jug CO) i Josip Vrlić (CNA Barceloneta), bekovi Andro Bušlje (Olympiacos), Marko Macan (Jug CO) i Marino Čagalj (HAVK Mladost), te Xavi Garcia (Jug CO), Maro Joković (Jug CO), Lovre Miloš (HAVK Mladost), Anđelo Šetka (Jadran Split), Loren Fatović (Jug CO) i Ante Vukičević (CN Marseille). 

U skupini 'D' je uz Hrvatsku i Srbiju još Rumunjska. Hrvatska je u 1. kolu sa 17:4 dobila Rumunjsku u Šibeniku, a u 2. kolu je bila slobodna. Tada su igrali Rumunjska i Srbija. Očekivano, u Bukureštu je slavila Srbija, i to s 13:6. 

Podsjetnik, prva dva mjesta u skupini vode u daljnje natjecanje, ali ne na završni turnir 18. izdanja Svjetske lige, već prvo na završni turnir drugog izdanja Europa kupa, natjecanja u kojem Hrvatske brani naslov pobjednika. Naime, udružila su se dva natjecanja. Dalje - treba biti među četiri najbolja na završnom turniru Europa kupa za otići na završni turnir Svjetske lige, a tko tu bude najuspješniji - bit će prva reprezentacija koja će se plasirati na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. 

T.V.
19. travanj 2024 01:07