StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA U GRUŽU, 4. KOLO: JUG CO - BPM SPORT MANAGEMENT (20.30 SATI)

MARO JOKOVIĆ ‘Pravi su Talijani, uvijek na granici isključenja’ 

5. prosinca 2018. - 14:27
Andrea Fondelli, 24-godišnji talijanski reprezentativac, vlasnik je bronce s Olimpijskih igara 2016. u Riju, te bronce s Europskog prvenstva 2014. u Budimpešti. Kapicu PRO Recca je nosio od 2011. do 2017. godine i u svakoj od šest sezona osvojio je naslov prvaka Italije. Uz to pet Kupova Italije, dva naslova prvaka Europe, te jedan europski Superkup. Njega dobro zna Maro Joković, Jugova zlatna ljevica, koji je dvije sezone nosio kapicu PRO Recca. Fondelli, te još nekoliko igrača, koji su prošli kroz najbogatiji i najtrofejniji talijanski klub, danas su u redovima BPM Sport Management, koji je suparnik Jugu ove europske srijede u Gružu. Joković je nosio od 2013. do 2015. kapicu PRO Recca.

- Od igrača s kojima sam igrao skupa za PRO Recco, a koji danas igraju za Sport Management, jedino sam igrao s Fondellijem. Ima ih još koji su bili u PRO Reccu, kad sam ja bio tamo, ali tu drugu sezonu sam za PRO Recco igrao samo europsku Ligu prvaka, ne i domaće prvenstvo, a tada je domaća natjecanja, ali ne i europsku Ligu prvaka, igralo još nekoliko igrača koji su danas u Sport Managementu. Međutim, znam dobro jedno sedam, osam njihovih udarnih igrača – rekao je Joković.

Kao i ostali u Gružu, i on je iznenađen rezultatima BPM Sport Managementa, koji je elitu izborio kroz kvalifikacije, a u njoj je, kao i Jug, stopostotan nakon 3. kola. Prvo je kod kuće savladao dva posljednja prvaka Europe, Olympiacosa i Szolnokija, a potom u gostima WASPO Hannover, domaćina ovogodišnjeg završnog turnira.

- Tri neočekivana pobjede, te s pravom nose epitet neugodnog i respektabilnog suparnika – naglasio je Joković.

Skupa sa suigračima, te trenerima, ‘vrtio’ je proteklih nekoliko dana snimke igara BPM Sport Managementa.

- Igraju tipično talijanski, (pre)agresivno, uvijek je to na granici isključenja. S neugodnom zonom ‘M’ su napravili problem Olympiacosu i ostalima. Uglavnom, u obrani su odlični. Dobar im je i kontranapad. U napadu, onako na prvi pogled, dosta nepovezano, ali opasni. Što se nas tiče - ide nabolje. Nije, naravno, još idealno, ali se vidi pomak u odnosu na početak sezone, slažu se polako kockice, kako bi to trebalo izgledati, to je razlog što je naraslo samopouzdanje. Kompletni smo – naglasio je Joković, koji u svojoj riznici medalja ima zlato s Olimpijskih igara, svjetskog prvenstva, i to dva puta, te europskog prvenstva, Svjetske lige, Europskog kupa i Mediteranskih igara. S Jugom dva puta te PRO Reccom prvak Europe.

Jugaši su kiksali u Triglav regionalnoj ligi, te će u njoj teško do pozicije broj jedan, ali u skupini ‘B’ europske Lige prvaka su bez greške. Žele to biti i nakon 4. kola. Ogled jedina dva sastava sa stopostotnim učinkom u skupini počinje u 20.30 sati. 
4. kolo
Utorak, 4. prosinca, Split: Jadran Split – WASPO Hannover 15:10, srijeda, 5. prosinca, Berlin: Spandau 04 – Szolnoki, Pirej: Olympiacos – HAVK Mladost, Dubrovnik: Jug CO – BPM Sport Management.
SKUPINA 'B'
Poredak: 1. Jug CO 9 bodova, 2. BPM Sport Management 9 bodova, 3. HAVK Mladost 7 bodova, 4. Olympiacos 4 boda, 5. Szolnoki 3 boda, 6. Jadran Split (utakmica više) 3 boda, 7. WASPO Hannover (utakmica više) 2 boda, 8. Spandau 04 bez boda.

25. travanj 2024 05:34