StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

ODABRAO IVICA TUCAK Zna se sastav za Srbiju

28. studenog 2018. - 16:46
Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijsku utakmicu 3. kola skupine 'D' Svjetske lige protiv Srbije, koja se igra u Nišu, u srijedu, 12. prosinca. 

Na popisu su vratari Marko Bijač (PRO Recco) i Ivan Marcelić (HAVK Mladost), centri Luka Lončar (Jug CO) i Josip Vrlić (CNA Barceloneta), bekovi Andro Bušlje (Olympiacos), Marko Macan (Jug CO) i Ivan Buljubašić (HAVK Mladost), te Xavi Garcia (Jug CO), Maro Joković (Jug CO), Lovre Miloš (HAVK Mladost), Anđelo Šetka (Jadran Split), Loren Fatović (Jug CO) i Ante Vukičević (CN Marseille). 

U skupini 'D' je uz Hrvatsku i Srbiju još Rumunjska. Hrvatska je u 1. kolu sa 17:4 dobila Rumunjsku u Šibeniku, a u 2. kolu je bila slobodna. Tada su igrali Rumunjska i Srbija. Očekivano, u Bukureštu je slavila Srbija, i to s 13:6. 

Podsjetnik, prva dva mjesta vode dalje, ali ne na završni turnir 18. izdanja Svjetske lige, već prvo na završni turnir drugog izdanja Europa kupa, natjecanja u kojem brani naslov pobjednika. Naime, udružila su se dva natjecanja. Dalje - treba biti među četiri najbolja na završnom turniru Europa kupa za otići na završni turnir Svjetske lige, a tko tu bude najuspješniji - bit će prva reprezentacija koja se plasirala na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine
20. travanj 2024 09:54