Sport Vaterpolo

VATERPOLO

ODABRAO IVICA TUCAK Zna se sastav za Srbiju

VATERPOLO
Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijsku utakmicu 3. kola skupine 'D' Svjetske lige protiv Srbije, koja se igra u Nišu, u srijedu, 12. prosinca. 

Na popisu su vratari Marko Bijač (PRO Recco) i Ivan Marcelić (HAVK Mladost), centri Luka Lončar (Jug CO) i Josip Vrlić (CNA Barceloneta), bekovi Andro Bušlje (Olympiacos), Marko Macan (Jug CO) i Ivan Buljubašić (HAVK Mladost), te Xavi Garcia (Jug CO), Maro Joković (Jug CO), Lovre Miloš (HAVK Mladost), Anđelo Šetka (Jadran Split), Loren Fatović (Jug CO) i Ante Vukičević (CN Marseille). 

U skupini 'D' je uz Hrvatsku i Srbiju još Rumunjska. Hrvatska je u 1. kolu sa 17:4 dobila Rumunjsku u Šibeniku, a u 2. kolu je bila slobodna. Tada su igrali Rumunjska i Srbija. Očekivano, u Bukureštu je slavila Srbija, i to s 13:6. 

Podsjetnik, prva dva mjesta vode dalje, ali ne na završni turnir 18. izdanja Svjetske lige, već prvo na završni turnir drugog izdanja Europa kupa, natjecanja u kojem brani naslov pobjednika. Naime, udružila su se dva natjecanja. Dalje - treba biti među četiri najbolja na završnom turniru Europa kupa za otići na završni turnir Svjetske lige, a tko tu bude najuspješniji - bit će prva reprezentacija koja se plasirala na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku

Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku
Danas je u OŠ Ivana Gundulića obilježen Dan škole, a središnji događaj bila je svečana priredba kojoj su uz učen...
Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku