StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA U SRIJEDU U GRUŽU

STIŽE SZOLNOKI Prije godinu i po su bili europski prvaci. Doživjeli su promjene. Izgubili su širinu, ali...

19. studenog 2018. - 14:35
Čekalo se pet minuta, te kad su iz režije Hrvatskog radija - radio postaje Dubrovnik dali znak, mogla je počet konferencija za novinare Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje. Vjekoslav Kobešćak na nju nije stigao sam. Jugov trener je bio u društvu dvojice igrača, s Lukom Lozinom i Markom Macanom. Tradicionalno, dva dana prije važne utakmice, Jugaši su pred kamerama i mikrofonima, a kad je velika utakmica u srijedu, tada je ona izravno u programu Hrvatskog radija. 

Ove srijede, 21. studenog, u Gruž stiže mađarski Szolnoki. Europska Liga prvaka je stigla do 3. kola. Jugaši su u njoj na stopostotnom učinku za razliku od Triglav regionalne lige. Dvije europske utakmice - dvije pobjede. U Triglav Regionalnoj ligi u pet utakmica tri pobjede, remi i poraz. Izgubljeno je pet bodova zbog čega glava boli jer je Mladost na plus pet u odnosu na Kobešćakov sastav. Prije nego je na red došao Szolnoki Jugov trener se kratko osvrnuo na posljednji nastup, ogled s Mornarom u regionalnoj ligi, te pobjedu 12:8 u splitskom Poljudu. 

- Bilo je vrlo važno ostvariti pobjedu te imati sigurnu igru. Utakmica je bila solidna. Neke stvari se popravljaju, dok će za neke trebati još uvijek vremena - naglasio je Kobešćak.  

Zatim mađarski Szolnoki, koji ima četiri srpska igrača (Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Viktor Rašović i Đorđe Lazić), a i trener je iz Srbije, Živko Gocić, legendarni igrač. 

- To je odlična momčad. Prije godinu i pol dana su bili europski prvaci. Doživjeli su promjene. Izgubili su širinu, ali i dalje imaju Prlainovića, Aleksića, Gabora Kisa, zatim Nagyja na golu. I dalje su momčad koja spada u sam vrh europskog vaterpola - naglasio je Kobešćak. 

Szolnoki je upisao već po jedan poraz u oba domaća natjecanja, i to od OSC-a u kupu i prvenstvu, a u prva dva kola europske Lige prvaka ima polovičan učinak (pobjeda kod kuće protiv splitskog Jadrana, te poraz u gostima od Verone). 

- I njihov ulazak u sezonu je nesiguran, kao i naš. Ne čudi jer se treba uigrati, a za to, s obzirom na promjene, treba vremena. Kalendar je takav da nema vremena kao prije jer odmah idu važne utakmice, a tu su i reprezentativne obveze najboljih igrača. Za očekivati je da Szolnoki bude bolji. Uglavnom, čeka nas u srijedu vrhunska utakmica, veliki je to izazov za nas - rekao je Kobešćak.

- Szolnoki je odlična ekipa, koja je u samom europskom vrhu. Uvijek se s njima susrećemo u završnici, na završnom turniru (finale 2017., četvrtfinale 2018.). Dobro su se pojačali, ali su, slično kao i mi, lošije ušli u sezoni. Najteži protivnik za nas u dosadašnjem dijelu sezone - složni su Macan i Lozina. Macanu će biti zadatak Gabor Kis, 36-godišnji centar Szolnoka.

- Kis je i dalje među najboljim centrima svijeta, TOP 5. Bit će teško, ali sposobni smo to učiniti - podvukao je Macan.

Utakmica 3. kola između Jug CO i Szolnokija igra se u srijedu, 21. studenog, s početkom u 19 sati. 
19. travanj 2024 06:50