StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA U GRUŽU: JADRAN SPLIT - JUG CO 6:13

JUG NASTAVIO POBJEĐIVATI U GOSTIMA 'Bila je ovo naša najbolja utakmica ove sezone!'

2. studenog 2018. - 23:26
Bila je ovo naša najbolja utakmica ove sezone. Jadran je odlična momčad, ali smo se mi posložili u ovoj utakmici, od vratara, bekovska linija je bila fantastična. Zaustavila je splitske centre, i to je olakšalo vanjskoj liniji da igraju dobar presing. Moglo je to možda biti još i bolje, ali utakmica je s naše strane bila više nego dobra. Zadovoljan sam – podvukao je Vjeko Kobešćak, Jugov trener. 

Jugaši su s 13:6 savladali splitski Jadran. Piše se kako su bili gosti (Jadran je bio domaćin u Dubrovniku jer je njegov Poljud još gradilište), te je Gruž super zadovoljan. Nastup u skupini otvorio je s dvije gostujuće pobjede (Spandau 7:6 u 1. kolu). Put do uspjeha u ogledu sa splitskim sastavom 'probio' je Danil Merkulov. Pogađao je Rus za 1:0, 2:0, 3:1 i 4:1. Bio je prvi strijelac Juga i utakmice. 

- Čestitke Jugu. Bio je puno bolji. Iskoristio je prednost 'našeg' domaćeg terena. Znali smo da im je kontra najjači adut, ali nismo uspjeli zatvoriti. U Mađarskoj smo uspjeli Szolnoku zatvoriti kontre, te smo bili u rezultatskom egalu, a kad primiš nekoliko lakih golova, a što nam se u Gružu dogodilo, ne možeš očekivati povoljan rezultat – rekao je Anđelo Šetka, kapetan splitskog sastava, koji nakon prvog pogotka Merkulova nije realizirao peterac.

- U početku smo se dosta ispromašivali. Nismo iskoristili peterac. Nakon toga smo dočekali Popadića na vratima Juga, koji je odigrao jako dobru utakmicu. Svaki put su nas Jugaši kaznili nakon propuštene prilike, a to je odlika velike ekipe. Zadatak je bio zaustaviti kontru Juga. Nismo uspjeli. Zasluženo je Jug slavio te mu čestitam - naglasio je Ivan Asić, trener Jadrana.

Jadran je s dva pogotka u nizu od 2:6 (Joković je postigao peti, a Lončar šesti pogodak za Jug) stigao do 4:6 početkom treće četvrtine. Ali nakon toga odgovorio je Jug 'tricom': Benić, Joković i Kržić za odlazak na plus pet (4:9). Jadran je posljednji šesti pogodak postigao pred kraj treće četvrtine. U zadnjoj četvrtini nova 'trica' Juga (Fatović, Garcia i za konačnih 6:13 Papanastasiou).

SKUPINA 'B', 2. KOLO Jadran - Jug CO 6:13
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 600. Suci: Naumov (Rusija), Severo (Italija).
JADRAN SPLIT: Anić (6 obrana), Podrug, Kunac, Zović (1), Popović, Delić (1), Pejković, Power (1), Bego, Visković (2), Milardović (1), Šetka, Kovačić, Podrug (2 obrane). Trener: Ivan Asić.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (12 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar (1), Joković (2), Garcia (1), Lozina (1), Merkulov (4), Čulina, Kržić (1), Benić (1), Papanastasiou (1), Vukojević (1 obrana). Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: Jadran 7/2, Jug CO 6/3
Peterci: Jadran 1/0
Četvrtine: 2:4, 1:2, 3:4, 0:3
Stiže Szolnok u 3. kolu
Prvo podsjetnik na 1. kolo u skupini 'B': Spandau 04 - Jug CO 6:7, Szolnok - Jadran Split 10:9, HAVK Mladost - WASPO Hannover 11:11, te Verona - Olympiacios 7:6.

Preostale utakmice 2. kola u skupini 'B' igraju se u subotu, 3. studenog: HAVK Mladost - Spandau 04,Verona - Szolnok, te WASPO Hannover - Olympiacos.

U 3. kolu, 21. studenog, Jug je dočekuje Szolnok.

20. travanj 2024 13:51