Sport Vaterpolo

VATERPOLSKA LIGA PRVAKA

POVIJESNA UTAKMICA Jadran, domaćin u Gružu, 'zapeo' na granici uoči prvog euroligaškog ogleda hrvatskog juga

VATERPOLSKA LIGA PRVAKA
Zapeli su na granici. Prolaz kroz Neum 'koštao' ih je vremena tako da je Vjekoslav Kobešćak jedini od Jugaša, koji su prvi trenirali navečer u Gružu, dočekao dolazak splitskog Jadrana. Ostavio im je desetak lopti za trening. Prije toga se pozdravio se s kolegom na klupi splitskog sastava, Ivanom Asićem.

- Pred nama je prvi povijesni ogled dva dalmatinska kluba u europskoj Ligi prvaka! Zatim, prvi put  je Jadran domaćin u Dubrovniku. Eto, po mnogo čemu je zanimljiva ova utakmica – naglasio je Asić. Njegova momčad je ove sezone non-stop u autobusu. Putovala je na trening u Makarsku, pa u Zadar., gdje je igrala kvalifikacije za Ligu prvaka te domaće utakmice Triglav regionalne lige. Sad je počela napokon trenirati u Poljudu, i to u velikom, 50-metarskom bazenu. Mali, 33-metarski, još je prazan, a u njemu će, kad Poljud više ne bude (g)radilište, igrati utakmice najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Budući im se nije ispunila želja – radovi u Poljudu završeni do kraja listopada – evo ih u Gružu u ulozi domaćina, jer u Makarskoj i(li) u Zadru trebali bi potrošiti novaca i novaca da bi se bazen 'ušminkao' za utakmice Lige prvaka., a što zahtjeva LEN-a. Gruž sve to ima. Jest da je to dom suparnika, ali nije bilo u ovom trenutku drugog rješenja za klub, koji je dva puta osvajao Ligu prvaka (1991. i 1992.), a koji je ove sezone nakon 24 godine uspio izboriti plasman u najelitnije europsko klupsko natjecanje.

- Nismo došli izgubiti bez obzira što je Jug izraziti favorit. Znamo koliko je Jug jak, pogotovo nakon poraza od Mladosti u Gružu prije dva tjedna. Bit će zbog njega izuzetno mobilizirani. Ali, imamo plan igre. Znamo da treba 'poginuti'. Kratko i jasno, ako ne budemo takvi, nemamo što tražiti – jasan je Asić.

Mnogi su ih gledali na startu Lige prvaka. Ugodno su iznenadili mnoge protiv Szolnoka u Mađarskoj. Istina, nisu uspjeli izbjeći poraz. Mađarski sastav je slavio, ali sa samo 10:9.

- Žao mi je što nismo osvojili bod. Bila bi to nagrada igračima što su dali sve od sebe. Eto takvi moramo biti protiv Juga da bi došli u priliku iznenaditi - podvukao je Asić, koji i dalje ne može računati na Ivana Krapića.

- Nadamo se kako će nam se priključiti do kraja ove godine. Uglavnom, kad se gleda sastav u kojem smo izborili plasman u Ligu prvaka, te koji je počeo nastup u njoj, kompletni smo. Većina naših igrača prvi put igra Ligu prvaka. Njima je ovo veliki izazov, te odlična škola – zaključio je Asić.

Utakmica 2. kola skupine 'B' europske Lige prvaka između splitskog Jadrana, koji je u ulozi domaćina, i 'gosta' - Jug Croatia osiguranja počinje u petak, 2. studenoga, u Gružu u 20.30 sati. 
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije