StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA

POVIJESNA UTAKMICA Jadran, domaćin u Gružu, 'zapeo' na granici uoči prvog euroligaškog ogleda hrvatskog juga

1. studenog 2018. - 22:07
Zapeli su na granici. Prolaz kroz Neum 'koštao' ih je vremena tako da je Vjekoslav Kobešćak jedini od Jugaša, koji su prvi trenirali navečer u Gružu, dočekao dolazak splitskog Jadrana. Ostavio im je desetak lopti za trening. Prije toga se pozdravio se s kolegom na klupi splitskog sastava, Ivanom Asićem.

- Pred nama je prvi povijesni ogled dva dalmatinska kluba u europskoj Ligi prvaka! Zatim, prvi put  je Jadran domaćin u Dubrovniku. Eto, po mnogo čemu je zanimljiva ova utakmica – naglasio je Asić. Njegova momčad je ove sezone non-stop u autobusu. Putovala je na trening u Makarsku, pa u Zadar., gdje je igrala kvalifikacije za Ligu prvaka te domaće utakmice Triglav regionalne lige. Sad je počela napokon trenirati u Poljudu, i to u velikom, 50-metarskom bazenu. Mali, 33-metarski, još je prazan, a u njemu će, kad Poljud više ne bude (g)radilište, igrati utakmice najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Budući im se nije ispunila želja – radovi u Poljudu završeni do kraja listopada – evo ih u Gružu u ulozi domaćina, jer u Makarskoj i(li) u Zadru trebali bi potrošiti novaca i novaca da bi se bazen 'ušminkao' za utakmice Lige prvaka., a što zahtjeva LEN-a. Gruž sve to ima. Jest da je to dom suparnika, ali nije bilo u ovom trenutku drugog rješenja za klub, koji je dva puta osvajao Ligu prvaka (1991. i 1992.), a koji je ove sezone nakon 24 godine uspio izboriti plasman u najelitnije europsko klupsko natjecanje.

- Nismo došli izgubiti bez obzira što je Jug izraziti favorit. Znamo koliko je Jug jak, pogotovo nakon poraza od Mladosti u Gružu prije dva tjedna. Bit će zbog njega izuzetno mobilizirani. Ali, imamo plan igre. Znamo da treba 'poginuti'. Kratko i jasno, ako ne budemo takvi, nemamo što tražiti – jasan je Asić.

Mnogi su ih gledali na startu Lige prvaka. Ugodno su iznenadili mnoge protiv Szolnoka u Mađarskoj. Istina, nisu uspjeli izbjeći poraz. Mađarski sastav je slavio, ali sa samo 10:9.

- Žao mi je što nismo osvojili bod. Bila bi to nagrada igračima što su dali sve od sebe. Eto takvi moramo biti protiv Juga da bi došli u priliku iznenaditi - podvukao je Asić, koji i dalje ne može računati na Ivana Krapića.

- Nadamo se kako će nam se priključiti do kraja ove godine. Uglavnom, kad se gleda sastav u kojem smo izborili plasman u Ligu prvaka, te koji je počeo nastup u njoj, kompletni smo. Većina naših igrača prvi put igra Ligu prvaka. Njima je ovo veliki izazov, te odlična škola – zaključio je Asić.

Utakmica 2. kola skupine 'B' europske Lige prvaka između splitskog Jadrana, koji je u ulozi domaćina, i 'gosta' - Jug Croatia osiguranja počinje u petak, 2. studenoga, u Gružu u 20.30 sati. 
25. travanj 2024 04:07