StoryEditorOCM
VaterpoloTRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

NAJKRAĆE PUTOVANJE Bodovi su tako blizu...

26. listopada 2018. - 15:31
Jugaše čeka najkraće gostovanje u sezoni. Put je dug samo 46,5 kilometara.Trenirali su u svom Gružu danas prijepodne, na put će krenuti popodne, poslije 17 sati. Krenuli bi i kasnije, ali tko zna hoće li biti gužva na granici. Utakmica 3. kola Triglav regionalne lige: Jadran Carine Herceg Novi – Jug Croatia osiguranje u Igalu počinje u 20.15 sati.

- I dalje je ovo derbi, i dalje je gostovanje u Igalu jedno od najtežih i najopasnijih gostovanja bez obzira na promjene, koje je ovog ljeta doživio hercegnovski Jadran. Otišao im je Ukropina, bek Bojan Baničević, zatim Merkulov, koji je sad naš član. Vratili su Dimitrija Obradovića, koji je prošle sezone igrao za mađarski Debrecen. Zatim su doveli 21-godišnjeg Bjelorusa Kanstatina Averku, koji je prošle sezone igrao u Grčkoj. Imaju odličnog trenera, Vladimira Gojkovića. Baš su dobra momčad – naglasio je Vjeko Kobešćak, Jugov trener.

Na startu je hercegnovski Jadran, prvak Crne Gore, dobio derbi Boke Kotorske. S 13:7 savladao je u Igalu Primorac iz Kotora. Potom je u Beogradu s 9:6 dobio Crvenu zvezdu. Jugaši su obje odigrali u svom Gružu, ali nemaju maksimalan učinak. Nakon što su sa 16:8 nadigrali Šabac, prošlo kolo su izgubili od Mladosti s 9:7.

- Svaki poraz poljulja samopouzdanje, međutim, mi nismo imali nakon njega vremena o njemu razmišljati zbog reprezentativnih obveza naših igrača. Osim toga nećemo biti kompletni. Nastup Xavija Garcije je pod znakom pitanja, kao i Grka Papanastasioua. Garcia je bio u Barceloni zbog smrtnog slučaja te nije trenirao, Papanastasiou je imao virozu, te bolove u leđima. Nažalost, na Kristijana Čulinu ne možemo računati zbog upale uha. On sigurno neće igrati. U kojem ćemo sastavu nastupiti odlučit ću prije puta u Igalo – naglasio je Kobešćak.

Jadran Carine Herceg Novi je dvostruki prvak Regionalne lige (2010. i 2011.), a Jug CO četverostruki – najuspješniji (2009., 2016., 2017. i 2018.). Derbi kola je na Arenasport 2. 
19. travanj 2024 20:47