StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

DUBROVNIK DOMAĆIN ZAVRŠNICE Trofeji Kupa se dijele u Gružu!

18. listopada 2018. - 16:27
Jug CO će igrati u kvalifikacijskoj skupini 'B' Kupa Hrvatske u kojoj su još zagrebačka Mladost, riječko Primorje EB, zagrebački Medveščak i Zadar 1952., dok su u skupini 'A' tri splitska sastava, Jadran, Mornar BS i OVK POŠK, šibenski Solaris te makarski Galeb.

Nositelji skupina bili su prošlogodišnji finalisti - branitelj naslova Jug CO i splitski Jadran, a 'ples kuglica' je tri najtrofejnija hrvatska kluba u Kupu Hrvatske smjestio u istu skupinu: Jug CO je 13 puta osvajao trofej, Mladost 8, a Primorje EB četiri puta, dok je u 'A' skupini od osvajača trofeja samo OVK POŠK, koji je samo jedmom slavio.

Kvalifikacijsi turniri će se igrati od 7. do 10. prosinca, a dva najbolja iz svake skupine plasirat će se na Final four Kupa Hrvatske, koji će se ove godine igrati u Gružu, 22. i 23. prosinca. Na istom mjestu igrat će se i završni turnir Kupa Hrvatske za vaterpolistice čija su polufinala na programu 21. prosinca, a finale dan poslije, kad se igraju polufinala vaterpolista (u polufinalu će, kao i proteklih sezona, igrati pobjednik kvalifikacijske skupine 'A' protiv drugog iz kvalifikacijske skupine 'B', te drugi iz kvalifikacijske skupine 'A' protiv pobjednika kvalifikacijske skupine 'B').
 
FOTO Tako je bilo 2017. godine - Jug CO pobjednik Kupa Hrvatske
 
 
23. travanj 2024 20:54