StoryEditorOCM
VaterpoloTRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

PRVA UTAKMICA I PRVA POBJEDA JUGAŠA Mijenja se kapetan, mijenjaju se igrači, ali se ne mijenja pobjednik

13. listopada 2018. - 23:00
Prva utakmica, i, naravno, prva pobjeda najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolskog kluba, koji ima 62 trofeja u svojim vitrinama, i koji za cilj ove sezone ima doći do brojke od 65 trofeja, a želja mu je jedan više – 66. Jugaši su u toj prvoj utakmici savladali u Gružu Šabac sa 16:8. Utakmicom s novakom, Šabac prvi put za bodove u Gružu u TRL, Jugaši su počeli novu sezonu. U Triglav regionalnoj  ligi brane naslov, točnije, prvi su favoriti za osvajanje četvrtog uzastopnog, a ukupno petog naslova pobjednika.

Dalje – prva utakmica nove sezone bila je prva za Marina Tomsovića, Danila Merkulova i Alexandros Papanastasioua u kapici Juga. Prvi je 16 godišnjak iz splitskog Mornara kojem je majka iz Cavtata. Drugi je ruski reprezentativac, koji je stigao iz hercegnovskog Jadrana, a treći je najbolji igrač EP-a do 19 godina gdje je Grčka bila najbolja, a koji je u Juga stigao iz Glyfade.

Zatim, bila je ovo prva utakmica novog kapetana. Traku je ponio Xavi Garcia, te postao prvi stranac s kapetanskom trakom u povijesti kluba. Naslijedio je Marka Bijača, koji je ovog ljeta otišao u PRO Recco, a kojeg je na vratima zamijenio Toni Popadić, koji je prošlu sezonu proveo u španjolskom Mediterraneiu. Juga su napustili nakon jedne sezone Talijan Vicenzio Renzuto (PRO Recco) i Srbin Viktor Rašović (Szolnok). Marko Ivanković i Nikola Pavličević, Jugova djeca, od ove sezone nose kapicu Primorca iz Kotora.  

Utakmica Jug CO – Šabac: prvi gol u novoj sezoni, prvi gol u Gružu, postigao je novi kapetan, točnije, postigao je Xavi prva dva pogotka. Jugaši su poveli 2:0, dobili prvu četvrtinu s 5:1, dobili s sve četiri četvrtine (4:3 drugu, 3:2 treću, te 4:2 četvrtu).

Novost je i na klupi Juga. Vjeku Kobešćaku je i dalje pomoćnik Đani Pecotić, ali sad i Miho Bobić. 

U srijedu počinje europska Liga prvaka. Jug CO je gost Spandaua 04 u Berlinu. Samo je Maro Joković odmarao u 1. kolu TRL-e. Naravno, nedostajao je i povratnik u Juga, Sandro Sukno. Međutim, na njegov povratak u bazen nakon operacije srca trebat će još pričekati.
Jug CO – Šabac 16:8
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 250. Suci: Tomislav Copić (Šibenik) i Veselin Mišković (Kotor).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (9 obrana), Macan, Fatović (2), Lončar, Tomasović, Garcia (3), Lozina (3), Merkulov (2), Čulina (1), Stahor, Benić (1), Papanastasiou (4), Vukojević, Žuvela. Trener: Vjeko Kobešćak.
ŠABAC: G. Pijetlović (6 obrana), Eraković, Marković (2), Repanović, Toholj (1), Velkić (2), Rogač (1), Ličanin, Janković (2), Vučinić, Ilić, Savković, Vitorović, Ognjen Vasović. Trener: Miodrag Mirović.
Igrač više: Jug CO 5/2, Šabac 7/1
Peterci: Jug CO 2/2, Šabac –
Četvrtine: 5:1, 4:3, 3:2, 4:2

25. travanj 2024 14:22