StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKA LIGA PRVAKA Tri hrvatska kluba u eliti i istoj skupini!

11. listopada 2018. - 10:17
Splitski Jadran je sačuvao protiv imenjaka iz Herceg Novog, prvaka Crne Gore, dva pogotka prednosti izborena u Zadru u prvoj utakmici 'finala' kvalifikacija (11:9). Uzvrat u Igalu je završio bez pobjednika, 6:6, te će momčad sa Zvončaca nakon 24 godine ponovno zaigrati u najjačem europskom klupskom natjecanju u kojem je dva puta otišla do kraja - 1991. i 1992. godine.

Tako je splitski Jadran donio još jednu radost za hrvatski vaterpolo, koji će nakon nekoliko godina opet imati tri svoja predstavnika u najjačem europskom klupskom natjecanju, a kuglice su se tako 'poigrale' da su, zanimljivo, svi na kraju u istoj skupini. Jug CO i zagrebačka Mladost te sad splitski Jadran igraju u skupini 'B' u kojoj su još branitelj naslova - Olympiacos iz Pireja, zatim mađarski Szolnok, koji je bio prvak 2017., dva njemačka kluba - WASPO Hannover i Spandau 04, te Verona, koja je u zadnjem krugu kvalifikacija nadigrala francuski Strasbouurg, koji vodi Igor Računica, a za kojeg igraju između ostalog Nikola Sutić i Pavo Marković. U Francuskoj je bilo 10:4, a u Veroni 16:6 za talijansku momčad.

Plasman u skupinu 'A' kroz kvalifikacije izborio je Ferencvaros Telekom, koji je nakon 10:4 pobjede kod kuće protiv Vouliagmenija bio bolji i u Grčkoj (12:7), te AN Brescia, koja je kod kuće dobila španjolsku Terrassu s 8:4, a u uzvratu izgubila sa samo 9:8. Preostalih šest sudionika skupine 'A' znalo se od prije: PRO Recco, CNA Barceloneta, Crvena zvezda, Steaua Bukurešt, Dinamo Moskva i ZF Eger.  

FOTO
Jadran Carine (HN) - Jadran Split 6:6
Jugaši startaju u Berlinu
Natjecanje u Ligi prvaka počinje već iduće srijede, 17. listopada: Jug CO je gost Spandaua 04 u Berlinu. Splitski Jadran ide u goste Szolnokiju, a zagrebačka Mladost dočekuje WASPO Hannover

1. KOLO Skupina 'A': CNA Barceloneta - ZF Eger, Steaua Bukurešt - AN Brescia, Crvena Zvezda Beograd - PRO Recco, Ferencvaros Budimpašta - Dinamo Moskva; skupina 'B': Szolnok - Jadran Split, Mladost - WASPO Hannover, Verona - Olympiacos Pirej, Spandau 04 - Jug CO.

19. travanj 2024 23:18