StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

LIGA PRVAKA Tri dvoboja su već odlučena, a u četvrtom će slaviti Jadran, samo koji?

8. listopada 2018. - 02:26
Strasbourg, kojeg vodi Igor Računica, a za koji igraju Nikola Sutić i Pavo Marković, nije uspio kod kuće iznenaditi Veronu, te na uzvratnu utakmicu posljednjeg kruga kvalifikacija za Ligu prvaka otići s prednošću. Naprotiv, izgubio je uvjerljivo, sa čak 10:4 (jedan pogodak postigao je Marković, dok Sutić zbog ozljede nije nastupio), te su mnogi i prije uzvratne utakmice upisali ime talijanske momčadi među sudionike skupine 'B' Lige prvaka u kojoj su Jug CO, zatim zagrebačka Mladost, grčki Olympiacos, mađarski Szolnoki, te dva njemačka sastava, WASPO Hannover i Spandau 04. Posljednji osmi sudionik skupine 'B' bit će Jadran, samo koji, splitski ili hercegnovski? Splitski na uzvrat u Igalo putuje s dva pogotka viška. Slavio je s 11:9 u prvoj utakmici, koju je kao domaćin odigrao u Zadru budući se obnavlja poljudski bazen.

Već nakon ždrijeba parova posljednjeg kruga kvalifikacija nema tko nije očekivao da će dva preostala mjesta u skupini  'A' u kojoj su PRO Recco, CNA Barceloneta, Dinamo Moskva, Crvena zvezda, ZF EgerSteaua Bukurešt popuniti Ferencvaros i Brescia. Prvi susreti su prošli bez iznenađenja. Ferencvaros je kod kuće slavio protiv Vouliagmenija s 10:4, a Brescia je dočekala španjolsku Terrassu te pobijedila s 8:4. 

Uzvratne utakmice igraju se u srijedu, 10. listopada, dok natjecanje u skupinama Lige prvaka počinje 17. listopada. Jugaši svoj put prema plasmanu na Final 8 počinju u Berlinu protiv Spandaua 04. Posljednje, 14. kolo, po skupinama igra se 15. svibnja 2019., a završni turnir igra se u Hannoveru od 6. do 8. lipnja 2019. godine. 
22. travanj 2024 21:56