StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO VETERANA Dubrovački veterani izgubili bitku za broncu

31. kolovoza 2018. - 17:28

Nisu uspjeli Dubrovački veterani osvojiti novu medalju na velikim natjecanjima. Na Europskom prvenstvu u vaterpolu za veterane, koje se igralo u Kranju, zauzeli su četvrto mjesto u kategoriji '45 plus'. Posljednjeg dana EP-a poraženi su u utakmici za brončanu medalju od momčadi Veteran 70 Split sa 7:6 (2:2, 2:1, 2:1, 1:2).

Splitski sastav je vodio s 1:0 i 2:1, Dubrovački veterani su s dva pogotka došli do (jedine) prednosti od 3:2. Nakon toga četiri pogotka u nizu momčadi Veteran 70 Split, koja sredinom treće četvrtine vodi sa 6:3. Željko Margaretić je 48 sekundi prije kraja treće četvrtine prekinuo niz suparnika, a tri minute i 35 sekundi prije kraja četvrte četvrtine Alen Bošković je doveo Dubrovačke veterane na samo pogodak zaostatka. Veteran 70 Split 21 sekundu poslije drugog pogotka Boškovića opet vodi s dva razlike, ali 21 sekundu nakon sedmog pogotka splitske momčadi, Dubrovački veterani su drugim pogotkom Željka Mage s igračem više opet na samo pogodak zaostatka. Nakon toga prvo Veteran 70 Split ne koristi igrača više, a dvije minute prije kraja ni Dubrovački veterani. Kako se do kraja nisu tresle mreže, Veteran 70 Split je osvojio broncu, a Dubrovački veterani ostali praznih ruku.

Bošković i Mage su postigli po dva pogotka u utakmici za treće mjesto, a po jedan Robert Tiozzo i Željko Margaretić. Za Dubrovačke veterane na EP-u su pod vodstvom Gorana Turajlića još igrali: Božo Koprivica, Maro Bijač, Božidar Paskojević, Igor Prochazka, Božo Lujo, Boško Perić, Miho Klaić, Maroje Šušić, Boris Agatić i Elio Travierso.

Dubrovački veterani su u povijesti kluba, koja se piše od 1997 godine, osvojili jedanaest medalja na velikim natjecanjima. Pet na europskim prvenstvima (četiri srebra i jedna bronca), pet sa svjetskih prvenstava (tri zlata, jedno srebro i jedna bronca) te jednu sa Svjetskih igara (zlato).

Tko će u Kranju osvojit zlato u kategoriji '45 plus' odlučit će finalni ogled između Imperial sporta iz Moldavije te mađarskog YBL Octopusa.

Dubrovački veterani su na Europskom prvenstvu u Kranju odigrali pet utakmica. Prve tri su dobili (Uerdingen iz Njemačke s 13:5, finski Helsingfors s 18:5 i slovačke Košice sa 16:5), a zadnje dvije izgubili (9:7 od YBL Octopus u odluci o pobjedniku skupine 'A' i sudioniku finala, a na kraju utakmicu za treće mjesto). U kategoriji '45 plus' nastupilo je deset momčadi.

25. travanj 2024 22:40