StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

JUGOVA KAPICA S BROJEM 9 SANDRU SUKNU Vratio se!

31. kolovoza 2018. - 14:51

Vaterpolski klub Jug Croatia osiguranje na svojoj službenoj stranici stavio je rano jutros sliku kapice s brojem 9. Ispod slike napisao je samo brojku:  '9'. Mnogima je bilo jasno već tada kako bi tu kapicu ubuduće trebao nositi Sandro Sukno! Vrlo brzo je stigla i potvrda. Tomislav Dumančić, Jugov predsjednik i Sandro Sukno na slici. Stisak ruke. Dogovor je postignut!

Sandro se oporavlja nakon operacije srca, koju je imao početkom godine u SAD-u. Problem sa srcem uočen je na početku klupske sezone 2017./18., i to nakon što je Sukno s hrvatskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojio zlato. Njegov tadašnji klub, PRO Recco, raskinuo je vrlo brzo ugovor . Sandro je prije nekoliko mjeseci opet skočio u bazen. Počeo lagano trenirati.

Zadnjih dana je trenirao u moru, na Bellevueu jer je bazen u Gružu bio ispražnjen. Za vrijeme Europskog prvenstva u Barceloni trenirao je u terminima hrvatske reprezentacije, sa strane. Naravno, daleko je to, priznao je i sam, od pravog treninga. Hrvatski izbornik Ivica Tucak je prvi 'zakuhao' priču kad je nakon EP-a izjavio: 'Sandro Sukno se vraća, te će igrati na Svjetskom prvenstvu 2019. godine u Kini!'. Već tad su počela nagađanja gdje će Sandro igrati, u čijoj kapici.

Neizvjesnost je trajala do danas. Slika na službenoj stranici najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolskog kluba bila je najava vijesti kako će opett igrati za Juga. Sandro se tako nakon sedam godina vratio u Jug CO. Iz Gruža je otišao 2011. u PRO Recco, zatim 2012. zaigrao za riječko Primorje EB. Nakon toga se 2015. opet vratio u Genovu.

24. travanj 2024 02:25