StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO VETERANA Izgubiš samo jednu utakmicu u skupini, i ništa od finala: Dubrovački veterani igraju za broncu

30. kolovoza 2018. - 21:46

Dubrovački veterani igrat će za treće mjesto na Europskom veteranskom prvenstvu u vaterpolu, koje se igra u Sloveniji, i to protiv Veteran '70 Split. Utakmica između sastava koji su u skupini 'A' odnosno skupini 'B' kategorije igrača '45 plus' zauzeli drugo mjesto, koji su u četiri utakmice ostvarili svaki po tri pobjede i jedan poraz, a koja odlučuje o vlasniku brončane medalje, igra se u Kranju u petak, 31. kolovoza, s početkom u 14 sati. Dubrovački veterani do danas imaju pet medalja s europskih prvenstava: četiri srebrne i jednu brončanu.

U utakmici odluke, tko će biti prvi,  tko drugi u skupini 'A', ujedno posljednjoj utakmici prvog dijela EP-a, Dubrovački veterani su poraženi od YBL Octopus s 9:7 (3:3, 3:2, 3:1, 0:1). Oba sastava su imala maksimalan učinak do međusobnog ogleda (dobili sve tri utakmice). Krajem prve četvrtine Dubrovački veterani su s dva pogotka u nizu prvi i jedini put vodili (3:2). Sredinom treće četvrtine su četvrti put anulirali minimalnu prednost mađarskog sastava (5:5, prethodno 1:1, 2:2 i 4:4). Potom je mađarski sastav nanizao tri pogotka (8:5), još jednom imao plus tri (9:6) na kraju treće četvrtine. Za prvo mjesto u skupini i plasman u finale Dubrovački veterani su trebali u posljednjoj četvrtini biti bolji s tri razlike budući im je i igrao i neodlučan rezultat zahvaljujući boljoj pogodak razlici od YBL Octopusa. Međutim, u posljednjoj četvrtini postigli su samo jedan pogodak, kojim su uspjeli tek ublažiti poraz. Kako je sustav natjecanja takav da nema polufinala, tako nema ni popravnog za Dubrovačke veterane, koji kao drugi u skupini nemaju mogućnost na kraju igrati finale, već samo za treće mjesto. 

Alen Bošković je bio prvi strijelac Dubrovačkih veterana protiv YBL Octopus s tri pogotka, Željko Margaretić je postigao dva, a po jedan Robert Tiozzo i Maroje Šušić. Još su igrali pod vodstvom Gorana Turajlića: Božo Koprivica, Maro Bijač, Božidar Paskojević, Željko Mage, Igor Prochazka, Božo Lujo, Boško Perić, Miho Klaić i Boris Agatić.

Suparnik YBL Octopusu u finalu kategorije '45 plus' bit će Imperial Sport iz Moldavije. Oba finalista su u skupinama ostvarili sve četiri pobjede. 

24. travanj 2024 05:14